FOTO. La Timișoara sosesc primele autobuze electrice. Fritz explică de ce nu sunt mov

autobuz2

Dominic Fritz anunță că peste câteva zile vor ajunge la Timișoara primele patru autobuze electrice cumpărate cu bani europeni. „Prin aspect, noile mijloace de transport onorează industria timișoreană de odinioară”, a explicat primarul Timișoarei.

Pe străzile Timișoarei vor circula, în viitorul apropiat, primele autobuze electrice cumpărate cu bani europeni. Dominic Fritz anunță că primele patru vehicule vor sosi în capitala Banatului peste câteva zile.

În câteva zile pleacă spre Timișoara primele patru autobuze electrice. Restul de 40 ajung la Timișoara în următoarele luni. Toate sunt cumpărate cu fonduri europene în urma parteneriatului cu Ministerul Dezvoltării. Au o capacitate de circa 130 de călători și o durată de funcţionare de minim 15 ani, din care opt fără reparaţie generală”, a afirmat edilul-șef.

autobuz3

Autobuzele electrice au culorile galben cu alb, iar Dominic Fritz susține că prin aspectul lor este onorată industria timișoreană din trecut.

Prin aspect, noile mijloace de transport onorează industria timișoreană de odinioară care a produs între 1970-1990 tramvaiul Timis 2 prezent pe șine nu doar în Timișoara, ci în toate marile orașe ale României. Culorile Timis 2 erau galben – negru – alb. Pentru ca timișorenii să nu mai stea blocați în trafic avem nevoie de transport public eficient și o flotă modernă. Este soluția aplicată în orice oraș european în care se circulă bine. În ultima lună, am reușit să câștigăm 75 de milioane de euro fonduri europene și reușim să înlocuim întreaga flotă de transport public: în total 150 de autobuze electrice, firobuze și tramvaie noi”, a detaliat primarul Timișoarei.

autobuz1