Doi medici timișoreni au creat, în apropierea orașului de pe Bega, un spațiu spectaculos de recreere și sport pentru cei care vor să plece din oraș la sfârșitul săptămânii. Pe un fost teren agricol din apropierea localității Sânmihaiu Român, cei doi au amenajat un lac, o plajă și un parc de aventură pentru copii.
Sunt 18 hectare de aventură „La Plaja Nouă”. Timișorenii care caută un spațiu de recreere în mijlocul naturii, la sfârșitul săptămânii, au la dispoziție, la aproximativ 15 kilometri de oraș, un lac amenajat unde se pot practica sporturi acvatice, o plajă cu nisip, dar și hamace, șezlonguri și mai multe poienițe magice în care se pot refugia pentru câteva ore. Spațiul a fost amenajat de doi medici timișoreni pasionați de sport.
„Ideea ne-a venit plimbându-ne puțin pe dincolo și văzând că se poate face sport cu familia. În România ești ori sportiv, ori… odată ce ai familie nu mai faci sport, aparent. Chestiile astea se pot îmbina. Oamenii trebuie să își petreacă timpul împreună, poți face și câte o petrecere din când în când. Trebuie să faci sport, să ieși în natură, să ieși din bloc. Noi suntem medici amândoi. Soția mea e neuropsihiatru de copii, iar zona dedicată copiilor e de fapt ideea ei. Partea de sport pe apă e nebunia mea. Încercăm să le îmbinăm pe amândouă.”, a povestit Ioan Dumitra.
„La Plaja Nouă” se poate ajunge cu bicicleta, pe pista de pe digul Canalului Bega, care leagă Timișoara de Serbia, sau cu mașina, pe drumul județean 591C.
Ineditul locului constă în lacul amenajat de proprietarii terenului, unde se poate face schi nautic.
„Era porumb când am venit prima dată aici și din pădure ieșeau porci mistreți. Noi am amenajat lacul, în colaborare cu firmele care se ocupă de drumuri. Momentan suntem la un hectar de luciu de apă, urmează să îl extindem, sperăm, anul acesta. Deocamdată avem o instalație mică, sportul se numește wakeboard – este o placă asemănătoare cu cea de snowboard. Se folosește un teleschi, practic, și participantul plutește pe apă datorită vitezei pe care o are. Viteza e controlată în permanență de un operator. E obligatoriu echipamentul de protecție. Distanța e de 190 de metri. E cea mai mare distanță pe care o putem face în limite de siguranță la o instalație de genul acesta.”, a mai spus medicul Dumitra.
În zonă au fost montate și trei tiroliene, pentru copii. „Sunt perfecte pentru ei, își consumă energia și sunt în largul lor.”, a mai spus Ioan. Micuții mai au la dispoziție un parc de cățărare și pentru paintball. Iar în pădure a fost amenajată o terasă-bar, acoperită, care poate fi folosită și atunci când vremea e mai puțin prietenoasă.
Se doreşte pe viitor ca tot aici să fie dezvoltat și un camping, cu câteva bungalouri și o zonă în care să poată fi susținute evenimente private sau publice.