FOTO. Isterie rock la Gîrnic!

Din estimările organizatorilor, aproape 2.000 de turiști au încercat să îmblânzească sălbăticia din zona Gîrnic. Muzica rock i-a atras ca un magnet pe iubitorii acestui gen muzical, care timp de 3 zile s-au distrat ca-n povești în ciuda ploii torențiale de sâmbătă.

Minivacanța de 1 Mai a umplut toate locurile de cazare din zonă. În ce privește numărul de turiști, „contoarele” s-au dat peste cap, distracția a fost maximă, iar obiectivul – atins! Pentru 3 zile zona a arătat așa cum ar trebui să arate în permanență în sezonul estival, dar nu numai. Toată lumea a fost impresionată la unison de sălbăticia naturii, care s-a suprapus perfect peste acordurile de metal ale invitaților. „Nu au mai fost locuri de cazare nicăieri. Noi estimăm că circa 2.000 de turiști au fost la Gîrnic. La festival au participat și două grupuri de cehi și respectiv francezi, a căror excursie în zonă s-a suprapus cu acțiunea noastră. Totul a fost în grafic, iar sâmbătă, deși a plouat, atunci când a început festivalul cerul s-a limpezit. Prin urmare, distracția a fost cea scontată înainte de festival, a precizat Radu Anderca, organizatorul acțiunii.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157651891360777″]

Ploaia n-a fost o piedică nici pentru activitățile outdoor. Tiroliana și mountain biking-ul au avut priză la public, chiar dacă numărul celor care s-au aventurat să le practice a fost mai mic.

Concertele au început exact așa cum au fost programate. La ora 20.00, fără niciun minut de întârziere! De pe scenă au fost trase și semnale de alarmă pentru tăierile ilegale din păduri, dar tot de la înălțime s-a dat și tonul distracției. Zona este foarte frumoasă, arhaică, ne simțim ca acum 2.000 de ani. Nu am prea văzut atâta sălbăticie în deplasările noastre. E deosebit tot ceea ce se întâmplă aici! Noi am cântat tot timpul despre istoria poporului nostru, acum punem accent pe strămoșii noștri daci, pe mitologie. Sperăm că publicul s-a simțit extraordinar, am văzut că au făcut horă. Noi chiar ne-am simțit extraordinar!, a declarat Constantin Lăpușneanu, unul dintre membrii fondatori ai trupei God, care a încins publicul în prima seară de festival.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157650016682904″]

„Noi suntem 5 membri din Constanța și București și activăm de 5 ani împreună. Acesta e primul festival de acest gen la care participăm. Este unul de promovare a zonei turistice și au ales soluția cea mai bună, turismul muzical. Organizatorii încearcă să aducă oameni cât mai mulți, să se implice în activități diverse, să se bucure de natura sălbatică, fără să se intervină cu investiții ca la Vama Veche și așa mai departe. Mi se pare bestială zona, ești chiar în creierii munților!, a spus și unul dintre membrii trupei Breathelast.

Petrecerea a durat 3 zile, iar următoarea care va bifa agenda stimulării turismului în Caraș-Severin va avea loc la începutul lunii iulie, la Sasca.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/