FOTO. Investiții de peste 15 milioane de lei, în cel mai vestic oraș din România. Banii provin din fonduri europene

adr 2

Proiect de amploare realizat cu fonduri europene, la Sânnicolau Mare, în județul Timiș. Cel mai vestic oraș din România va avea două grădinițe noi, precum și o nouă creșă, Școala gimnazială „Theodor Bucurescu” nr. 1 va fi reabilitată, iar alte două străzi din oraș vor fi refăcute. Investiția totală este de peste 15 milioane de lei.

Proiectul a urmărit două obiective majore: unul de îmbunătățire a serviciilor sociale și educaționale, al doilea – de realizare a unor spații publice urbane optime.

Noua creșă va fi construită pe strada Decebal nr. 11 și va putea găzdui 40 de copii. Acolo va fi amenajat un loc de joacă în exterior, vor fi făcute alei carosabile și pietonale, locuri de parcare și spații verzi. Pe aceeași stradă va fi ridicată o grădiniță cu toate dotările corespunzătoare, loc de joacă cu groapă de nisip, locuri de parcare şi alei, spaţii verzi și gard împrejmuitor. Grădinița va avea o capacitate de 100 de locuri. De asemenea, o nouă grădiniță va fi ridicată pe strada Petru Maior nr. 4, în locul unei construcții existente care va fi desființată. Noul spațiu va putea fi folosit de 60 de preșcolari, suprafața construită a grădiniței fiind de 391 mp.

„La Școala Theodor Bucurescu nr. 1 vor fi reabilitate fațadele clădirii, se vor reface tâmplăria și elementele decorative, va fi reparat şi consolidat coşul de fum exterior și va fi termoizolat planşeul peste etajul 1.”, a anunțat Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

adr 5

adr 4

adr 3

În ceea ce privește infrastructura din oraș, în cadrul aceluiași proiect va fi reabilitată structura rutieră a străzilor Oituz (între str. Calea lui Traian și George Coșbuc) şi Andrei Şaguna (între Calea lui Traian și Eftimie Murgu), pe o lungime de 2,83 km.

adr 7

Valoarea totală a proiectului este de peste 15,3 milioane lei , din care 14,5 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020. Proiectul are termen de finalizare 31.10.2023 și este implementat prin Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii.

Foto: ADR Vest