FOTO. Incendiu la casa parohială din Buchin

explo 1000x200

Aproape 4 ore au luptat pompierii cu flăcările care au cuprins casa parohială din Buchin. Incendiul ar fi izbucnit în anexa unde se afla centrala termică.

Apelul la 112 a venit ieri, în jurul orei 19.30. Pompierii au fost chemați de urgență să stingă un incendiu izbucnit la casa parohială din Buchin, mai precis în anexa unde se află centrala termică. Focul s-a manifestat cu flacără deschisă la acoperișul anexei, iar în scurt timp acesta s-a extins la imobilul principal și la celelalte anexe ale gospodăriei.

Au intervenit de urgență două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere, din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș, în sprijinul acestora sosind și membri ai SVSU Buchin, care au localizat rapid incendiul, acesta fiind lichidat în jurul orei 23.20.

Nu au fost înregistrate victime, dar în urma incendiului a ars acoperișul casei și al anexelor pe o suprafață de aproximativ 600 mp, fiind afectate de foc încăperile casei, camera centralei termice, șopronul de lemne, două magazii și o cămară și deteriorate complet centrala termică, diferite aparate electrocasnice și scule, aflate în interior, pompierii salvând bunuri în valoare de aproximativ 100.000 lei.

Cauza producerii incendiului – coșul de fum/burlanul neprotejat termic corespunzător față de materialele combustibile din apropiere.