Zâne bune, puțin soare și mult mai mult verde, voie bună și o întreagă pădure. Dealul Dragelor se deschide pentru vizitatori, din acest weekend, la Valea lui Liman. Un număr de 30 de căsuțe în care pe vremuri se cazau turiștii au fost recondiționate și pictate manual, iar acum sunt pregătite să fie admirate de toți cei care își plănuiesc o vacanță în Munții Poiana Ruscă.
Ileana, Rusanda sau Sânziana. Sunt doar trei dintre numele pe care le poartă căsuțele din lemn amenajate pe dealul de la Valea lui Liman. Până acum cinci ani, în căsuțe se puteau caza turiști. Acum, ele au fost curățate, recondiționate și pictate manual. Vor putea fi doar admirate de vizitatori.
Inaugurarea căsuțelor va avea loc printr-un eveniment programat duminică, de la ora 12. Dealul Dragelor va putea fi vizitat gratuit în fiecare zi.
„Deschiderea va fi duminică de la ora 12. De la ora 12 la ora 16 vom avea muzică ambientală live, de la ora 16 la ora 17 vom avea face painting pentru copii. Se pot face fotografii, se vor servi grătare, băuturi răcoritoare. Redeschidem căsuțele sub această formă. Fiecare este unică, pictată manual de pictorița noastră Raluca Pătru. E ideea de natură, de verde. Am vrut să le repunem în valoare pictându-le. Fiecare căsuță, avem 30 în total, poartă denumirea unei drage, a unei iele.”, a declarat managerul complexului, Cosmina Herbai.
Valea lui Liman se află în Munţii Poiana Ruscă, aproape de vârfurile Padeş şi Rusca, pe raza comunei Tomești. Complexul Valea lui Liman a fost ridicat în 1972, acum e modernizat şi oferă turiștilor o serie de modalități de petrecere a timpului liber. În fiecare august, la Valea lui Liman se organizează „Nedeia românilor de pretutindeni”.
Restaurantul de la Valea lui Liman are o capacitate de 200 de locuri și oferă turiștilor atât preparate tradiționale, cât și internaționale. Complexul dispune de 75 de locuri de cazare în regim hotelier.
Turiștii care ajung în zonă pot explora peșterile, pot face drumeții în aer liber, pe poteci umblate sau prin zone sălbatice de o frumusețe aparte. Zona dispune de două rezervații naturale: Lacul fosilifer Rădmănești și Lacul cu Narcise, cu o suprafață de 20 ha, în satul Bătești. În apropiere este și Peștera Românești care găzduiește în fiecare an concerte care au adus în zonă nume sonore ale muzicii clasice, jazz, blues, rock sau muzică electronică.