FOTO. Fritz: „Va fi un al doilea centru al Timișoarei!”

traian1

Primăria Timișoara caută un proiectant pentru regenerarea urbană a zonei Traian. Planurile municipalității sunt de a transforma radical acest cartier cu bani europeni. „La finalul lucrărilor, zona Piața Traian va fi un al doilea centru al orașului”, este de părere Dominic Fritz.

Se face un pas important cu scopul transformării radicale a zonei Traian. Primăria Timișoara a publicat, astăzi, anunțul pentru atribuirea contractului de proiectare pentru investiția „Regenerare urbană – Zona Piața Traian”.  Dominic Fritz, primarul Timișoarei, susține că au fost „luni de muncă intensă” la pregătirea documentației pentru acest proiect, astfel că a mulțumit angajaților din instituție pentru implicare.

Obiectivul final al acestui proiect, care intră în linie dreaptă, este transformarea radicală a zonei Traian, pe care o propunem ca un loc de recreere și relaxare pentru cetățeni, cu mai multe scuaruri, spații publice, culturale, verzi, pietonale și pentru biciclete. Ca o noutate, în procesul de atribuire a contractului de proiectare, am decis să punctăm suplimentar echipele care au arhitecți sau peisagiști premiați în concursuri naționale și internaționale pentru un concept de amenajare a unei zone urbane publice sau private”, a afirmat Dominic Fritz.

Ofertele pentru acest proiect se depun până la data de 8 noiembrie a acestui an. Primarul Timișoarei spune că la finalul lucrărilor, zona Traian va deveni al doilea centru al orașului.

traian6

Mă bucur să pot anunța că schimbăm regulile jocului și în atribuirea contractelor publice prin punctarea suplimentară a calității și excelenței. Nu mai este suficient prețul cel mai scăzut pentru atribuirea unui contract care va schimba fața întregii zone pentru următoarele decenii. Nu ne mai mulțumim cu ”ieftin”, pentru că lucrările ieftine s-au dovedit, în timp, extrem de scumpe. Vrem alături de noi, profesioniști de excepție, care au demonstrat că înțeleg că orașele se schimbă prin calitatea lucrărilor. La finalul lucrărilor zona Piața Traian va fi un al doilea centru al orașului. Așa cum ne-am angajat în programul de guvernare locală, viziunea este pentru oraș cu mai multe centre”, a declarat Dominic Fritz.

În total, patru piețe și 12 străzi din zona Traian vor intra într-un amplu proces de reabilitare. Astfel, vor apărea noi spații pietonale, o rețea de piste pentru biciclete, extinderi de zone verzi, refacerea unui fost parc care acum este asfaltat, accesibilizarea întregului spațiu pentru persoane cu mobilitate redusă (persoane cu dizabilități, persoane în vârstă, copii).

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Potrivit Primăriei Timișoara, finanțarea pentru implementarea proiectului de revitalizare a zonei Traian se va face cu fonduri europene. Concret, prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 vor fi finanțate parțial costurile de proiectare, iar prin Programul Operațional 2021-2027 vor fi finanțate lucrările de execuție.

traian8

traian7

traian4

traian3

traian2

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/