FOTO: Foştii mari fotbalişti ai Banatului i-au bucurat şi întristat în acelaşi timp pe microbiştii reşiţeni

Cea de-a doua ediţie a competiţiei iniţiate de Dan Silviu Avram a trezit sentimente diametral opuse în rândul oamenilor de fotbal şi al celor care iubesc sportul rege.

Omul de afaceri caransebeşean şi fotbalist încă în activitate, Dan Silviu Avram, a reuşit pentru al doilea an consecutiv să strângă în Sala Polivalentă din Reşiţa o adevărată colecţie formată din foştii mari jucători pe care i-a dat Banatul. Chiar dacă Aurică Beldeanu, Cristi Chivu sau Dorinel Munteanu nu au ajuns, prezenţele lui Miodrag Belodedici şi Iosif Rotariu, spre exemplu, au fost aplaudate la scenă deschisă. Alături de cei doi, au arătat că fotbalul rămâne la fel de frumos şi la o vârstă la care unii poate îşi cresc nepoţii foştii componenţi ai echipelor din Reşiţa, Caransebeş, Oţelu Roşu, Moldova Nouă, Anina, Bozovici, Timişoara şi Lugoj.

Reşiţa a aliniat două echipe, prima în componenţa Valentin Boșca, Lucian Dobre, Leontin Doană, Dan Potocianu, Gheorghe Zsizsik, Sebastian Bica, Mircea Bătrânu, Claudiu Balaci, Roco Sandu, şi a doua alcătuită din Gelu Bochiș, Valentin Predulescu, Grigore Bora, Ovidiu Telescu, Petre Panescu, Gheorghe Videscu, Constantin Croitoru, Dan Firițeanu, Ion Florea, Arpad Dozsa, Emil Vlădia, Vasile Popescu şi Ion Șirian. Gugulanii au fost reprezentaţi de Dan Doran, Florin Popa, Ioan Bilan, Costel Nemeș, Florin Ardeleanu, Liviu Arnăut, Mihai Paulescu, Giovani Mateaș, Iosif Kelemen, Gigi Mărțuică, Dan Avram şi Dezideriu Kelemen, în timp de Miodrag Belodedici a făcut echipă pentru Moldova Nouă alături de Nicolae Muntean, Nicolae şi Constantin Tismănariu, Slavoliub Truichici, Zdravco Deianovici, Dumitru Uță şi Adrian Milenovici. Selecţionata Anina-Bozovici i-a readus în faţa spectatorilor pe Nicușor Marin, Pavel Beloescu, Ion Armanca, Tudor Cita, Adrian Negru, Ion Șuveți, Petru Voin, Gheorghe Boboescu, Stelian Preda, Sorin Marișescu, Sorin Popescu, Ion Negru şi Petru Furdui, în timp ce Oţelu Roşu a fost reprezentat de Măerean Mărgărit, Cristi Meszaros, Cristi Matei, Vasile Marco, Dumitru Vucescu, Vasile Sularu, Daniel Păuna, Petre Drăgan, Ioan Boldea, Mihai Babeu, Simedroni Moise, Nicolae Borca şi Eugen Sicaer. Cu o colecţie de vedete s-a prezentat şi Timişoara: Călin Frunză, Marius Nistor, Iosif Rotariu, Constantin Varga, Marcel Băban, Ionel Bărbosu, Octavian Roșca şi Florin Bătrânu. Pentru lugojeni au evoluat  Sorin Micșa, Horea Onae, Gelu Lungu, Silviu Todorescu, Ioan Hațegan, Cristian Berciu, Doru Novac, Tudor Onae, Dan Tătar, Ioan Golosie şi Mihai Popadineț.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157640212893724″]

Întrecerea a fost precedată de un moment festiv, organizatorii având pregătite diplome de excelenţă şi cupe pentru mai multe personalităţi ale sportului cărăşean. Belodedici, Rotariu, Potocianu, Ologeanu, profesorul Dan Pătruică sau fostul preşedinte din Valea Domanului, Marius Popescu, cel despre care Sorin Frunzăverde spunea că a reuşit performanţa de a-l transfera pe Cristi Chivu de trei ori într-o singură zi, la Steaua, Rapid şi Craiova, sunt doar câţiva dintre cei premiaţi pentru performanţele obţinute. O imagine foarte frumoasă au oferit-o puştii Gloriei şi Metalului, care au stat împreună şi au colorat în roşu, negru, alb şi albastru un sector întreg al Sălii Polivalente. A fost un spectacol agreabil, care le-a reamintit tuturor de fotbalul de odinioară. Totodată, a lăsat parcă şi un gust amar microbiştilor prezenţi în sală, pentru că, inevitabil, fiecare a făcut o comparaţie cu ceea ce se joacă astăzi pe stadioanele Banatului. Ediția a doua a Cupei „Stelele Banatului” a fost câștigată de Reșița I, după 5-1 în finala cu Moldova Nouă.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157640210947395″]

„Am fost sprijinit total de Consiliul Județean, prin Sorin Frunzăverde, de Primăria Reșița, prin Mihai Stepanescu, de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și mulți oameni de sport. E o acțiune de repromovare a fotbalului, pentru că au fost prezente adevărate exemple în viață și în activitatea profesională“, a declarat Dan Silviu Avram, sufletul acestui eveniment. „Aici m-am născut, aici este casa mea și familia mea. Mi-a făcut o deosebită plăcere să particip la această a doua ediție a Stelelor Banatului. Sper să se țină în fiecare an și de fiecare dată promit că voi veni. Este un eveniment binevenit pentru Reșița, copiii care vin aici pot vedea viitoare modele de fotbaliști. Am găsit aici o persoană specială pentru mine. Când eram copil, mergeam 10 km de la mine de la Prigor până la Bozovici, doar ca să-l văd pe domnul Platagă. Era un idol pentru mine și mă bucur din toată inima că l-am reîntâlnit la Reșița“, a spus Iosif Rotariu. Cu aceeaşi bucurie a răspuns prezent invitaţiei şi Miodrag Belodedici. „E o ocazie excelentă pentru a ne reîntâlni pe terenul de fotbal. Am venit cu drag pentru a-mi reprezenta echipa. Au venit aici mulţi foşti jucători mari şi copiii cred că au avut ce învăţa. E o idee deosebită a domnului Avram şi îl felicit pe această cale”, a spus Belodedici.

După înmânarea trofeelor, toţi participanţii au participat la o masă festivă, unde au continuat să depene amintiri, dar şi să vorbească despre eventuale soluţii care să scoată fotbalul bănăţean din anonimatul în care a intrat în ultimii ani.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/