FOTO. Forțe proaspete la ISU Caraș-Severin! Voluntarii se alătură misiunilor de intervenție

pompieri voluntari 3

20 de voluntari au absolvit ieri cursul de prim ajutor de bază care le oferă posibilitatea de a interveni în misiuni alături de pompierii militari. Alți tineri au început cursul astăzi, devenind parte a programului „Salvator din pasiune”.

În prima serie a programului „Salvator din pasiune” au fost înscriși 20 de tineri. Aceștia au absolvit ieri cursul de prim ajutor de bază și vor participa la intervenții alături de pompierii militari, fiind repartizați în următoarele subunități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”:

  • 8 voluntari la Detașamentul de Pompieri Reșița;
  • 9 voluntari la Detașamentul de Pompieri Caransebeș;
  • 3 voluntari la Secția de Pompieri Oravița.

pompieri voluntari 5

Voluntarii au fost pregătiți de col. Corina Braje și plt. adj. Sorin Gheju – pregătire teoretică; sg. maj. Violeta Șușară, plt. adj. Valentina Matei și plt. adj. șef Gheorghe Banda Gheorghe – pregătire practică.

pompieri voluntari 2

De duminică, o nouă serie de voluntari au început cursul în cadrul programului național „Salvator din pasiune”. „După parcurgerea programei specifice, cei 18 voluntari vor avea de trecut o examinare teoretică și una practică, înainte de a se alătura pompierilor profesioniști pentru a deveni adevărați salvatori din pasiune.”, anunță reprezentanții ISU Caraș-Severin.

pompieri voluntari 1

pompieri voluntari 4