Firma care va ridica blocul ANL din Jupa – așteptată să înceapă construcția!

Reprezentanții municipalității de pe Timiș și Sebeș susțin că este doar o chestiune de timp până vor demara lucrările pentru construirea celei de-a treia unități locative de tip ANL din oraș.

Blocul ANL din cartierul Jupa va fi ridicat pe o suprafață de 620 de metri pătrați și va dispune de 20 de apartamente. Unități locative de acest timp s-au mai construit și în anii trecuți la Caransebeș, în cartierul Balta Sărată. Potrivit declarațiilor city-managerului municipiului de pe Timiș și Sebeș, Florin Bogdea, firma care a câștigat licitația pentru blocul ANL din Jupa este din Arad.

„Pentru blocul ANL de la Jupa avem un câștigător, o firmă de prin Arad. Le-am predat amplasamentul, am făcut conectarea la energia electrică și la apă, pentru realizarea construcției, și urmează să se apuce de treabă în scurt timp. De curând, am fost cu cei de la Aquacaraș în zonă, avem soluția tehnică de legare, precum și un ceas din acesta provizoriu pentru construcție, urmând ca la finalizarea lucrărilor să se conecteze electric toate cele 20 de apartamente care vor fi construite acolo. Deci, există constructorul, țină de ei de acum încolo, dar, oricum, cu toții sunt interesați să înceapă și să realizeze lucrarea cât mai repede, de frica creșterii prețurilor la materialele de construcții.”, a precizat Bogdea.

Proiectul mai presupune, pe lângă ridicarea propriu-zisă a construcției, și amenajarea de locuri de parcare și de spații verzi, pentru ca viitorii locatari ai blocului ANL să beneficieze de toate facilitățile.

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) în anul 2001. Locuințele sunt construite pe terenuri puse la dispoziția ANL de către autoritățile publice locale, beneficiarii fiind tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuință.