FOTO. Fântâna murdară din parcul nerecepționat din centrul Timișoarei

fantana parc civic (9)

Parcul Civic din centrul Timișoarei este deschis publicului, însă are multe neajunsuri. Fântâna arteziană de exemplu, are deja depuneri, jetul de apă nu funcționează corespunzător și pereții prezintă deja infiltrații.

Într-o seară ploioasă, aleile pline de bălți și de frunze mucegăite duc trecătorii spre marea fântână din Parcul Civic. Imaginea este deplorabilă. Fântână este murdară și arată foarte rău pentru un obiectiv nou construit.

fantana parc civic (5)

Am întrebat și autoritățile locale care este situația. Mai ales că de întreținerea fântânii și curățarea apei nici nu poate fi vorba. Lucrările nu sunt nici acum recepționate, spun reprezentanții administrației Fritz.

„Lucrările din Parcul Civic nu au fost recepționate încă. Asta înseamnă că, deși parcul este deschis timișorenilor, ele nu au fost finalizate. Din păcate, aici vorbim despre o firmă cu mari probleme financiare și care a și intrat în insolvență în timpul șantierului, proiectul fiind găsit de actuala administrație în blocaj total. Am reușit cu mari eforturi să deblocăm și să îl aducem în acest stadiu, însă mai sunt destule lucruri de corectat până când va fi finalizat. Lucrăm atât cu proiectantul, cât și cu firma constructoare și încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru ca acest șantier să fie închis. Însă trebuie să avem și în vedere că, după o lucrare de investiții, conform legii, nu mai avem voie să intervenim cu reparații cât timp lucrarea e în garanție”.

fantana parc civic (1)

Lucrările de modernizare a celor trei spații ce formează Parcul Civic au început în toamna anului 2019 și trebuia să dureze 6 luni. Iată că nici acum nu sunt gata. Mai mult, firma a cerut mai mulți bani, iar autoritățile au alocat 768.000 de lei față de suma inițială. Astfel, nota de plată a fost de 5,5 milioane de lei.

fantana parc civic (2) fantana parc civic (6) fantana parc civic (7)