FOTO: Salvamontiștii se pregătesc de iarnă!

Echipa Salvamont din zona de vest a țării a început turneul de pregătire pentru a întâmpina orice problemă cu care s-ar putea confrunta pe munte. Chiar înainte de a se deschide oficial sezonul de iarnă, salvamontiștii își exersează abilitățile pentru intervenții.

Salvamontiștii cărășeni și timișoreni s-au întâlnit în această perioadă ca să exerseze împreună manevrele de intervenire în caz de accidente pe munte. „Turiştii care vor urca pe Semenic şi pe Muntele Mic vor beneficia de serviciile de salvare ale unor oameni deosebit de pasionați de munca lor. Este vorba de o pregătire comună, de executarea de exerciţii comune, la care au participat, în această lună, 35 de persoane, respectiv reprezentanţii Serviciului Salvamont Caraş-Severin, ai Asociaţiei Salvatorilor Voluntari Rescue din Timişoara şi ai Asociaţiei Speotimiş”, a precizat Valentin Balaban, șeful Serviciului Salvamont.

Astfel, totul a început cu o echipă de cercetare canină, cea a Asociației Salvatorilor Voluntari Rescue, care au plecat, alături de Salvamont, în căutarea accidentatului. Cu ajutorul câinilor, omul a fost găsit, iar salvamontiștii i-au acordat primul ajutor. Apoi acesta a fost transportat cu targa, însă traseul parcurs nu a fost unul ușor, a presupus traversarea unui râu cu tiroliana, iar apoi accidentatul a fost predat Serviciului de Ambulanță.

Exerciţiul a mai cuprins, apoi, evacuarea în caz de necesitate a oamenilor şi animalelor. Prin urmare, salvamontiştii cărăşeni sunt pregătiţi să intervină la orice oră pentru salvarea de vieţi. Pentru aceasta, ei se pregătesc în mod constant. În plus, din acest an, este funcţională şi o Cabană Salvamont, pe Muntele Semenic, dotată şi cu un cabinet medical, cu dotarea necesară”, a mai adăugat Valentin Balaban.

exercitii salvamont 2 exercitii salvamon2