Şcoala Gimnazială Nr.7 din Reşiţa a militat şi în acest an pentru un aer curat în cadrul „Săptămânii Europene a Mobilităţii”. Astfel că, zilele trecute, zeci de elevi au participat la o serie de concursuri organizate de cadrele didactice ale instituţiei.
Sfârşitul de săptămână a reprezentat o distracţie pe cinste pentru elevii Şcolii 7 din municipiu. Cu ocazia „Săptămânii Europene a Mobilităţii”, o campanie anuală care promovează mişcarea şi insistă asupra rolului benefic al sănătăţii, copiii s-au integrat perfect în concursurile de biciclete, role şi trotinete, desfăşurate pe nivel de clasă. Anul acesta, competiţiile s-au derulat sub sloganul ,,Aer curat – este rândul tău”, fiind organizate cu scopul sensibilizării celor mici, a părinţilor şi a întregii comunităţi.
,,A fost o zi specială pentru mine. Am participat la concursul de role, alături de mai multe fete din clasa mea. Am înţeles că e foarte important să păstrăm aerul curat şi să ne aducem şi noi contribuţia la acest lucru”, a declarat Daria Bejenariu, elevă în clasa a II-a B.
,,Eu am înţeles că au fost organizate aceste concursuri cu scopul de a ne atenţiona asupra importanţei păstrării unui mediu curat. Nu am urmărit să câştigăm, ci să atragem atenţia oamenilor mari că pot lăsa maşinile să se odihnească puţin şi pot apela la alte mijloace de deplasare, unul dintre ele fiind bicicleta”, a fost părerea lui Patrick Ruba, elev în clasa a II-a A.
Campionii nu au plecat acasă cu mâinile goale, ci au primit diplome din partea organizatorilor. În condiţiile în care traficul urban reprezintă o sursă tot mai mare de poluare a aerului, acţiunile din cadrul „Săptămânii Europene a Mobilităţii” şi-au propus să conştientizeze importanţa mijloacelor alternative de deplasare în detrimentul automobilului personal.
„Ne-am dorit să încurajăm atât copiii, cât şi părinţii să adopte un stil de viaţă sănătos, în care obiceiurile în materie de mobilitate au un rol esenţial, să asigure protecţia mediului, să amelioreze calitatea aerului şi să sporească atractivitatea oraşelor din punctul de vedere al calităţii vieţii”, a declarat pentru Express de Banat profesor Cristina Ardeleanu, consilier educativ în cadrul şcolii reşiţene.
Potrivit acesteia, acţiunile au fost coordonate şi de directorul şcolii, profesor Cristiana Schmaler, precum şi de responsabilul cercului ,,Educaţie rutieră, educaţie pentru viaţă”, profesor Viorel Bugărin.