FOTO: Elevii reșițeni, în cursă pentru un stil de viață sănătos!

Ziua Tineretului i-a găsit pe elevii reșițeni pe fugă pentru promovarea sportului și a unui stil de viață sănătos. Zeci de învățăcei de toate vârstele s-au întrecut în alergare la crosul special organizat cu ocazia sărbătorii tinereții.

Stadionul de Atletism din Reșița a fost neîncăpător astăzi. Elevii, echipați ca la carte pentru competiție, au dat tot ce-au avut mai bun pentru a ocupa unul dintre locurile fruntașe. Crosul organizat cu ocazia Zilei Tineretului a reunit atât școlari de clasele primare, cât și elevi de gimnaziu. Nu au lipsit nici fanii care i-au susținut pe alergători în cursa tinereții. Părinții, cadrele didactice și antrenorii au făcut galerie pe toată perioada competiției.

Crosul este organizat anual de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, Asociaţia Judeţeană de Atletism, Inspectoratul Şcolar Judeţean și Casa de Cultură Studențească. Sprijinul pentru organizarea competiției a venit și din partea Clubului Sportiv Municipal Reşiţa. Pe lângă promovarea mișcării și a unui stil de viață sănătos, cursa tinereții este o ocazie potrivită de distracție pentru cei mici.

Sunt pregatit de cros, îmi place foarte mult să alerg. Sincer, nu cred că voi câștiga, pentru că sunt aici atleţi mult mai buni decât mine și nu am șanse prea mari, dar măcar mă voi distra”, a explicat Alexandru Camejan, unul dintre participanți, înainte de deschiderea competiției.

Câștigătorii au fost răsplătiți cu tricouri, diplome și medalii, iar cei care nu au ieșit printre primii au profitat de voia bună pentru a se distra. „Am luat locul 58. Am pornit prea repede și nu am mai avut cum să termin cursa, am rămas în urmă. Îmi place să fac sport și în rest, nu doar la cros. Mă car cu bicicleta și cu trotineta în fiecare zi”, a menționat Edi Manolea, unul dintre elevi.

Toți cei care au concurat astăzi, câștigători sau nu, au înțeles care este scopul acțiunii și au încercat să transmită mai departe nevoia unui stil de viață sănătos. „Eu am venit aici pentru a face sport, pentru că sportul este sănătate. Vreau să promovez un stil de viață sănătos. Chiar dacă am luat un loc slab, am ieșit chiar pe ultimul loc, m-am bucurat pentru că am avut ocazia să fac sport și m-am și distrat”, a explicat Octavia Hamat, una dintre participante.