O nouă acțiune derulată de către reprezentanții Direcției Silvice Caraș-Severin în cadrul campaniei naționale „Luna plantării arborilor”, desfășurată în perioada 15 martie – 15 aprilie, a avut loc astăzi la Doman.
Acțiunea de plantare a arborilor s-a desfășurat în colaborare cu elevii clasei a III-a B „Broscuțele”, de la Colegiul Național „Traian Lalescu” (prof. Daniela Potocean și prof. Mihaela Daniela Blănaru), iar la ea au participat aproximativ 30 de elevi și reprezentanți ai Direcției Silvice din județul Caraș-Severin.
Urmând sfaturile silvicultorilor, elevii au reușit să planteze singuri puieți din specia gorun, iar de la inginerul Sorin Bunda aceștia au aflat cât timp îi trebuie unui arbore să crească și care este rolul pădurii în viața oamenilor. La final, reacțiile elevilor au fost pe măsura așteptărilor, după doi ani de pandemie, cu activități desfășurate mai mult în online.
„Ne-am dorit foarte mult să ieșim în natură, pentru că avem nevoie de aer curat, după perioada pandemiei, avem nevoie de socializare, avem nevoie să spargem puțin porțile din interiorul școlii și să ne exprimăm altfel, prin activități cum este cea de azi, să ne bucurăm de primăvară, de viață și de copilărie, iar elevii noștri să înțeleagă importanța plantării arborilor.”, ne-a mărturisit prof. Daniela Potocean.
Reprezentanții Direcției Silvice susțin că scopul acestor acțiuni este acela de a populariza rolul și importanța pădurii și formarea unei atitudini ecologice activ responsabile în raport cu mediul natural.
„Acțiunile de voluntariat sunt foarte importante pentru noi, în ideea în care noi avem ca și scop educația ecologică a copiilor, prin urmare avem parteneriate cu aproape toate școlile din Reșița. Copiii, așa cum vedeți, sunt exuberanți și încântați de ceea ce se întâmplă astăzi aici. Nu facem noi pădurea cu ei, cu cei câțiva puieți plantați, dar ne bucurăm când reușim să semănăm în mintea lor o sămânță, ceea ce înseamnă crearea unei păduri, și această atitudine ecologică pe care o dorim.”, a declarat ing. Sorin Bunda, responsabil cu regenerarea pădurii la Direcția Silvică a județului Caraș-Severin.