FOTO. Drumurile spre munte s-au pierdut sub zăpadă! Utilajele, greu de trezit!

drumuri cu zapada semenic (1)

În această dimineață, turiștii care s-au trezit devreme pentru a se bucura de zăpadă sau administratorii de pensiune care au dorit să coboare de pe munte pentru a se aproviziona au avut ceva emoții. Deși zona montană din Caraș-Severin a fost sub cod portocaliu de ninsori abundente și vânt puternic, utilajele nu s-au grăbit să deszăpezească, așa că, la primele ore, drumurile erau… de negăsit!

În această dimineață, la ora 7.00, Semenicul era îngropat sub zăpadă. Nici urmă de drum, astfel că șoferilor care s-au aventurat de la primele ore stratul de omăt le-a dat ceva bătăi de cap. Pe Muntele Semenic, spre exemplu, la ora 7.00 drumul se prezenta așa:

drumuri cu zapada semenic (1)

Nici până după răsăritul soarelui între Prislop și Semenic nu se prezentase niciun utilaj de deszăpezire…

drumuri cu zapada semenic (2)

CITEȘTE ȘI: Iarna e aici! Meteorologii anunță ninsori abundente și vânt puternic!

Simona Rof, administratorul pensiunii „Colț de Rai” de pe Muntele Semenic, ne-a povestit că, în această dimineață, pe drum erau mai mulți oameni blocați, inclusiv microbuze cu turiști. Cei de la dispecerat au spus că vor trimite pe cineva. Au trimis… după ora 9.00. O freză a curățat un sens de mers până sus, pe munte, iar la coborâre a curățat și cea de-a doua bandă.

Nici pe Muntele Mic lucrurile nu păreau prea deszăpezite în jurul orei 8.00:

muntele mic drum 1 dec

Și nici acum lucrurile nu sunt prea bune. Este viscol, iar drumul este deszăpezit pe o singură bandă pe Muntele Mic:

muntele mic 1 decembrie (3)

muntele mic 1 decembrie (1)

muntele mic 1 decembrie (2)

Pe Romeo Dunca l-am surprins, în jurul orei 10.30, fix când cobora de pe munte. „Eu acum cobor de pe Muntele Mic și e ok. Pe Semenic… nu știu, o să vedem.”, a fost tot ce am putut obține de la președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, aflat într-o zonă fără semnal.