FOTO. Doamnelor și domnilor, poftiți la frumusețe!

salon jolie alina (13)
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Vrei o schimbare și nu știi ce ți se potrivește? Sau pur și simplu simți că e timpul pentru o vizită la salon? Lasă-ți părul, barba sau mustața în grija fetelor de la Salon Jolie din Reșița. Hai să vezi de ce!

Dacă vrei să mergi la un salon de coafură-frizerie unde să te simți ca acasă, unde să primești sfaturi și să pleci cu lookul pe care ți l-ai dorit de multă vreme, alege-l pe cel de pe Bulevardul Republicii nr. 1 din Reșița. La Salon Jolie găsești exact ce-ți trebuie!

salon jolie alina (10)

Dar să facem cunoștință. Alina, cunoscută multora de pe Facebookul ei Hair Staylina (pe care te îndemn să îl vizitezi dacă vrei să vezi ce-i pot mâinile și imaginația), face minuni pentru doamnele și domnișoarele care îi trec pragul.

salon jolie alina (3)

De la tunsoare, la schimbarea culorii, orice este posibil. A participat la o serie de cursuri, în special pentru a se perfecționa în ceea ce înseamnă structura firului de păr, produse de îngrijire și combinarea culorilor. Spune că în această meserie trebuie să ții pasul cu moda, dar și cu evoluția tehnologiei în domeniu.

salon jolie alina (12)

Tocmai pentru că știe „cu ce se mănâncă” îngrijirea părului, s-a orientat spre o firmă de produse pentru îngrijirea părului care să o mulțumească pe deplin. „Folosim produse foarte bune. Ele fac foarte mult diferența. Am lucrat cu multe branduri până acum încât să îmi pot da seama ce e bun și ce nu. Am rămas la Medavita pentru că mi se par extraordinari din toate punctele de vedere. Au atât produse de îngrijire, cât și vopsele. 

salon jolie alina (4)

Sunt produse pentru toate tipurile de păr, pentru fiecare structură a firului de păr, vopsit și nevopsit. Fiecare tip de păr are nevoie de îngrijirea specifică. Este extrem de important cum îngrijim părul. Produsele din comerț sunt pline de silicon, de exemplu. Există silicon bun și rău. În cele din magazine, în majoritatea dintre ele, sunt siliconi care nu sunt buni. Avem șampon, mască și eu le spun licoare magică, spray-uri cu ceva extra pentru îngrijirea părului, care se folosește după șamponare și hidratare.”, spune Alina.

Produsele de îngrijire de la Medavita pot fi cumpărate din Salon Jolie și vin la pachet cu o îndrumare precisă, potrivită pentru fiecare clientă.

salon jolie alina (6)

Și că tot vorbim de îngrijire, trebuie să amintim și de părul blond. Cât de ușor se obține, cum trebuie îngrijit un păr decolorat și mai ales cât de important este să nu încercăm să ne decolorăm părul singure, acasă.

„Blondul este o culoare care se poartă foarte mult. La mare căutare este blondul foarte deschis, ceea ce presupune păr decolorat. Din păcate, sunt multe saloane care nu acordăm atenție maximă în alegerea decolorantului sau a produselor de protecție pentru păr decolorat. Chiar sunt multe care nu folosesc niciun fel de protecție pentru părul decolorat. Se arde părul. Nuanța pe care vrem să o obținem depinde și ea de modul în care se produce decolorarea, dar și de produsele pe care le folosești. Eu sunt mulțumită că am găsit varianta foarte bună, astfel încât părul decolorat să nu fie și deteriorat.”, spune Alina.

Cine dorește decolorare, să nu se vopsească înainte. Să treacă măcar o lună de la ultimul vopsit!

salon jolie alina (5)

Cât despre încercările ambițioase de acasă… „Sub nicio formă nu decolorăm acasă. Categoric nu! 30 de nu! Păr decolorat acasă înseamnă clar păr distrus. Doamnele și domnișoarele care chiar țin la părul lor trebuie să apeleze și la tratamente, fie ele profesionale sau nu.”

Din fericire însă, un păr distrus poate fi salvat. „Este nevoie de timp și de finanțe, dar se poate rezolva”.

salon jolie alina (11)

Mai trebuie ținut cont de un aspect: nu orice păr se decolorează la fel de mult sau la fel de rapid. De exemplu, cât de repede se ajunge de la negru la blond platinat? „Se poate, dar nu din prima. Depinde de vopseaua folosită anterior. Dacă este o vopsea de la magazin, cu siguranță se va scoate mai greu. Depinde de firul de păr, dacă este mai gros sau mai subțire. Depinde dacă clienta folosește acasă produse profesionale, șampoane profesionale sau folosește ceva din supermarket. Se poate face însă un blond frumos și peste un păr care a fost negru.”, ne liniștește Alina.

blond jolie

În materie de tehnici de vopsire, Alina spune că multe dintre cliente aleg balayage (mai închis la rădăcină și deschis treptat spre vârfuri) sau șuvițe. Doar că ea are o preferință anume atunci când vine vorba de șuvițat. „Eu prefer să fac baby șuvițe, pentru că arată spectaculos, adică niște șuvițe mai subțiri și mai dese decât șuvițele obișnuite. Îmi place să folosesc la femei tehnica de face framing, adică o șuvițare a părului din zona feței cu o nuanță mai deschisă, doar că asta nu se potrivește oricui.”

vopsea salon jolie

Când vine vorba de tunsori, bobul conduce detașat în materie de preferințe în ceea ce o privește pe Alina. Iar ca lungime, „La păr lung există mai multe variante de lucru, la păr scurt mi se pare că trebuie să ai mai multă personalitate pentru a purta părul scurt. Mai ales când vine vorba de un păr foarte scurt.” Cât despre culori… ei bine, aici e ceva aparte. „Îmi place să fie mai multe culori în păr. Cel mai mult îmi place când femeile îndrăznesc! Adică își mai fac accente de culori: un pic de mov, verde, albastru, roz.”

par colorat salon jolie

Sunt cliente care întreabă care sunt tendințele modei, dar Alina preferă să aleagă ceva ce i se potrivește fiecărei femei în parte. Iar în ultimii ani, se pare că femeile sunt mai îndrăznețe, mai ales la capitolul culoare. „O femeie îndrăznește mai mult când are mai multă încredere în ea și când omul la care merge să îi facă părul vorbește cu ea și îi dă încredere în ea din punctul ăsta de vedere. Eu cred că reușesc să fac asta cu clientele mele. Nu există ideea «la vârsta mea nu îmi mai fac cutare lucru». Nu, de ce? Trebuie să fii așa cum vrei tu să fii, doar să ai încredere în tine. Am și cliente de vârsta a treia care au curaj. Am o clientă de peste 60 de ani care are părul până mai jos de talie. Și era tentată să se tundă doar pentru că prietenele ei de aceeași vârstă îi spun că ar trebui să o facă. Dar i-am spus că este minunată, că asta o reprezintă. Și când vine, îi fac împletituri deosebite.”

salon jolie alina (1)

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Dacă te pregătești pentru un eveniment special, trebuie să știi că Alina preferă coafurile simple și lejere, care te pun în valoare, care îți reflectă personalitatea. „Nu înțeleg de ce multe femei, în ziua nunții, de exemplu, aleg să arate total diferit, artificial. Pune-ți în valoare calitățile pe care le ai, ca peste 20 de ani, când te uiți la pozele de la nuntă, să îți dai seama că ești tu, dar cu calitățile scoase în evidență.”

freze jolie 1

Să nu-i omitem însă nici pe domni. Mihaela (alias Barber Shop by Frizaritz’ Ela, așa cum o găsiți pe Facebook) este cea care se ocupă atât de tunsorile lor, cât și de barba sau mustața celor care țin la imaginea lor și le place să fie îngrijiți.

mihaela jolie

„Ultimele tendințe în materie de tunsori la bărbați sunt combinații între tunsorile masculine și cele feminine, gen mullet, care este o tendință dată de DJ-ii care vin la festivaluri, dar se poartă ca și anul trecut foarte mult fade pe lateral, adică trecerile de la culoare pielii, adică zero și shave, la culoarea părului către partea de top. Este practic un mix de culori între alb, gri și negru. Tunsori foarte căutate.”, ne explică Mihaela.

tunsoare fade jolie 1

Se știe deja că barba este unul dintre „accesoriile” preferate ale bărbaților, dar, spune Mihaela, și mustața vine tare din urmă. Bărbații trebuie să știe însă că este important ca totul să se lege. „Barbă, mustață, în funcție de tunsoare, pentru că barba merge în combinație cu tunsoarea. Se poartă barba fade, adică perciunii sunt foarte tunși, de la zero, chiar luați cu shaverul sau cu lama, sau barbă plină, barbă lungă, în funcție de stil, se poartă și cioc. Am avut cereri multiple, atât mustața întoarsă în sus, stilizată pe vârfuri, cât și bărbi foarte lungi stilizate.”

freza barba jolie

Din fericire, mai ales în ultimii ani, bărbații vin în număr tot mai mare la salon și îndrăznesc tot mai mult. La fel ca femeile.

„Vin de toate vârstele. Media este de 30-40 de ani, dar chiar și oamenii în vârstă intră la noi în salon pentru un look cât mai tineresc și la modă. Chiar am avut un client. În momentul în care se așază pe scaun, am o discuție prealabilă cu el, în funcție de fizionomie, de stilul de a se îmbrăca, de jobul pe care îl are și în funcție de asta împreună alegem stilizarea tunsorii sau a bărbii.

tuns barba jolie

Am avut un client care avea undeva între 45-50 de ani, cu puțină calviție și am încercat să îi fac o tunsoare clasică. Până la urmă, am ajuns la concluzia că tunsoarea modernă îl ajută mai mult, deci nu o tunsoare clasică.”

salon jolie alina (9)

Calviția și mătreața sunt frecvent întâlnite la bărbați. Din fericire, la Salon Jolie se pot face și tratamente: de la igienizarea părului, la aplicarea unei fiole pentru tratament, apoi masajul capilar cu soluție anticădere, care acționează la nivelul sanguin.

Se pot aranja și sprâncenele, se poate elimina părul din ureche. Totul, pentru ca omul de pe scaun să plece „pus la punct”.

Pentru barbă există însă un tratament special: cu prosoape fierbinți și prosoape reci – o metodă foarte bună pentru aranjat și tuns barba, mai ales pentru cei cărora le cresc fire de păr sub piele și care se irită în general la bărbierit.

prosop barba jolie

„Această metodă ajută, relaxează pielea. Prosopul fierbinte deschide porii, se aplică preshaver, shaver, iar prosopul rece închide porii. Este un tratament indicat măcar o dată la două aranjări a bărbii să i se aplice și această metodă.”, explică Mihaela, care, la fel ca Alina, a participat la mai multe cursuri de specializare, ultimul fiind chiar la București.

ustensile salon jolie

Și dacă pentru doamne este important să își îngrijească părul și acasă și să folosească produse de calitate, la fel este și în cazul domnilor. Care, apropo, sunt atenți la imaginea lor și în perioada sărbătorilor dedicate femeilor – 1 Martie, 8 Martie, așa că și la Salon Jolie cresc solicitările în această perioadă, la fel ca în apropierea tuturor sărbătorilor de peste an.

miha salon jolie (1)

Așadar, în cazul în care doriți o schimbare, fetele de la Salon Jolie vă așteaptă: cu imaginație, intuiție, expertiză și produse de calitate. Este suficient să le treceți pragul o dată, în cazul în care imaginile (care fac cât 1.000 de cuvinte) nu v-au convins încă.

Datele de contact, pe lângă paginile de Facebook ale fetelor linkuite deja mai sus în articol, le puteți memora în telefon din imaginea de mai jos:

program salon jolie

salon jolie alina (7)

salon jolie alina (2)

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/