Locuințe pentru tineri în zona Moroasa din Reșița

locuinte oravita

Ministerul Dezvoltării a semnat noi contracte de finanțare cu UAT-urile care au depus proiecte prin Componenta 10 – Fondul local din PNRR.

Peste 160 de noi contracte au fost semnate de ministrul Dezvoltării Cseke Attila cu 146 de unități administrativ-teritoriale din țară, care au accesat Planul Național de Redresare și Reziliență. Printre acestea se numără și Primăria Reșița, care primește 5.306.539,65 de lei pentru construirea a două blocuri de locuințe nZEB plus pentru tineri.

La momentul depunerii cererii de finanțare, administrația locală reșițeană transmitea că amplasamentul identificat pentru construirea locuințelor se situează în Moroasa II, cu acces din artera rutieră a Străzii Petru Maior. Lotul este mărginit parțial la vest cu Strada Livezilor, care se intersectează cu Strada 24 Ianuarie – Drumul Lupacului.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Cele două blocuri vor respecta standardul nZEB plus ( Nearly Zero Energy Building – clădiri al căror consum de energie este aproape egal cu zero – nr.), urmând să fie dotate cu sisteme inteligente pentru managementul rețelelor de climă, termoficare și iluminat.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/