FOTO. Doamne ajută! Se lucrează la trotuarele din jurul Catedralei Mitropolitane

trotuar2

După o serie de probleme legate de pavajul care ar fi trebuit să fie montat pe suprafața din jurul Catedralei Mitropolitane din Timișoara, muncitorii au trecut la treabă și lucrează de zor la finalizarea trotuarelor. A fost obținut și avizul de la Direcția pentru Cultură, anunță autoritățile locale. 

Lucrările la trotuarele din preajma Catedralei au fost demarate în toamna anului trecut, când a început montarea trotuarelor-șotron în centrul orașului. Schimbarea administrației în urma alegerilor locale a însemnat sistarea lucrărilor. La acea dată, primarul Dominic Fritz explica faptul că pentru aceste lucrări nu a existat acordul Direcției pentru Cultură a județului Timiș. Acum, muncitorii au revenit pe șantier.

„Se lucrează la trotuarele din jurul Catedralei. În momentul acesta undeva la jumătate din suprafața din jurul Catedralei a fost pavată și vor fi refăcute toate trotuarele, în întregime. Și am trecut și printr-o procedură de a le autoriza, de a intra în legalitate.”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

trotuar

trotuar3

Prioritare pentru administrație sunt acum, potrivit viceprimarului Ruben Lațcău, acele trotuare din oraș care sunt într-o stare avansată de degradare.

„Sunt foarte multe nevoi și probleme în oraș. Vom merge în acele zone în care trotuarele sunt impracticabile. Când le vom finaliza pe toate atunci vom putea pune în discuție și chestiunile care țin de estetică. Nu vom face modificări pe trotuarele tip șotron acum. Sunt prea multe lucruri de făcut în Timișoara ca să ne punem să schimbăm un trotuar care din motive estetice ne place sa nu. Ele au fost făcute, sunt bune făcute.”, a spus viceprimarul.

trotuar 3

Potrivit Primăriei Timișoara, până în octombrie au fost reparați peste 100.000 mp de străzi și 38.000 mp de trotuare din oraș. Reparațiile au costat aproximativ 23,7 milioane lei. Intervențiile au vizat zonele cu trotuare sau străzi degradate puternic și trotuare sparte. De asemenea, în zonele cu școli – bulevardul C.D Loga, Mihai Eminescu sau strada Aluniș – au fost amenajate treceri de pietoni supraînălțate.