[FOTO] Defilare militară de Ziua Armatei Române în centrul Caransebeșului

25 octombrie, ziua în care România s-a eliberat de sub ocupația horthystă, în urma Bătăliei de la Carei, este Ziua Armatei Române, sărbătorită și la Caransebeș, în prezența oficialităților locale.

În deschiderea discursului său, primarul Felix Borcean a îndemnat la un moment de reculegere în memoria colonelului în rezervă Liviu Groza, un om dedicat istoriei locului, care a publicat peste 60 de volume și care în urmă cu o lună a trecut la cele veșnice la vârsta de 85 de ani.

„Întâmplător sau nu, este și ziua Majestății Sale, Regelui Mihai, care astăzi împlinește 96 de ani. Îi urăm „La mulți ani!” din partea comunității din Caransebeș. Armata Română ne furnizează permanent un exemplu demn de urmat pentru întreaga societate. Este una dintre caracteristicile oricărei armate și anume disciplina. Și noi, armata civilă, ar trebui să facem cât mai des uz de acest exemplu și să devenim mai disciplinați în viața de zi cu zi în activitățile pe care le facem cu toții. Nu degeaba cel mai ridicat grad de încredere le este adresat Armatei și Bisericii”, a menționat, în discursul său, edilul orașului, Felix Borcean.

Acțiunea a fost încheiată cu depuneri de coroane de flori la monumentul Generalului Ioan Dragalina din parcul central ce-i poartă numele de către reprezentanții Garnizoanei Militare, ai Primăriei Caransebeș, ai partidelor politice, instituțiilor de învățământ, Asociației Veteranilor și Văduvelor Veteranilor de Război, spitalului și muzeului din municipiul de pe Timiș și Sebeș. În frunte cu fanfara militară, puținii militari rămași la Caransebeș au defilat în centrul civic al urbei, în aplauzele trecătorilor.