VIDEO/FOTO. Defilare în ritm de ploaie torențială la Reșița. Ziua Națională a României a prins județul fără politicieni!

Peste 1.000 de reșițeni au sfidat ploaia și au participat la festivitățile dedicate Zilei Naționale a României. Evenimentul a început la ora 11.00 și a avut loc în centrul municipiului.

Dacă în alți ani discursurile durau o veșnicie, politicienii îngrămădindu-se să ia cuvântul la microfon, anul 2015 a adus o premieră pentru Reșița la acest capitol. Asta, și după ce organele abilitate ale statului au „măturat” din zona centrală cam tot ce se putea. Deși pe ici, pe colo, câte un parlamentar a fost prezent la acțiune, nu a avut curajul să transmită urările de bine celor prezenți în centru. Cu excepția prefectului de Caraș-Severin, Nicolae-Miu Ciobanu, care se presupune că ar trebui să reprezinte o instituție apolitică, și cu cea a viceprimarului cu atribuții de primar, Ioan Crina, niciun alt discurs mobilizator nu a răsunat în Piața 1 Decembrie 1918.

 

În rest, ploaia nu i-a intimidat pe oameni și nici forțele de ordine! Polițiștii, jandarmii și pompierii au defilat prin fața celor o mie de persoane care s-au adunat să îi admire bătând pasul în ritmul ploii torențiale. Și mașinile din dotarea celor trei inspectorate au fost etalate, deși nu au uimit prin tehnica de invidiat. Mascații, cu arma în mână, au ieșit și ei în evidență, cățărați pe o mașină de intervenție, amintindu-le fără cuvinte celor prezenți că le sunt alături … și în zi de sărbătoare!

Defilarea a fost urmată de un spectacol de muzică populară, fără priză la public, pentru că reșițenii au plecat spre casele lor.

Manifestări și la Caransebeș
Ziua Națională a României a fost sărbătorită pe ploaie și în centrul Caransebeșului. Deși vremea nu a permis prea multe desfășurări de forțe, gugulanii au sărbătorit alături de oficialitățile locale și au aplaudat parada dispozitivului de onoare. În deschiderea acțiunii au avut loc scurte alocuțiuni ale oficialilor locali.

„La mulți ani, un viitor măreț si să fim optimiști pentru viitorul României”, le-a urat primarul Caransebeșului Marcel Vela gugulanilor. Administrația locală a organizat spectacole de muzică populară și a pregătit pentru caransebeșeni tradiționala mâncare de fasole cu cârnați.