FOTO. De la blănuri, jachete de piele, haine sau pantofi, până la opinci, salam de mangalița și turmeric. Ofertă diversificată pentru timișoreni la Salonul Industriei Ușoare

Salonul Industriei Ușoare, ediția de iarnă, și-a deschis miercuri la prânz porțile. Timp de cinci zile, timișorenii vor putea cumpăra o gamă largă de produse la prețuri promoționale și de la producători veniți din diferite colțuri ale țării: de la haine și pantofi până la produse cosmetice și produse alimentare, cercei handmade și mărțișoare, le găsiți pe toate la Centrul Regional de Afaceri. 

Printre expozanții veniți cu haine, majoritatea au reduceri. Sunt disponibile rochii și la prețuri cuprinse între 50-60 de lei, dar și jachete de iarnă, haine casual sau lenjerie intimă. La târg se vând și pantofi, iar unele perechi de încălțăminte din piele sunt disponibile și la prețul de 75 de lei. Oferta foarte largă este cea a producătorilor de blănuri și marochinărie. În general, jachetele de piele au cel mai mic preț, de 500 de lei. Iubitoarele de blănuri pot găsi diferite modele, majoritatea din vulpe polară, dar și nurcă, raton sau chincilla. Pe lângă nuanțele „clasice” de gri, negru, maro sau bej, există și blănuri vopsite multicolor sau chiar blănuri vernil. Nu au lipsit nici căciulile de blană, pe diferite modele.

Cadouri perfecte de Mărțișor

Pentru că urmează Dragobetele, dar și 1 Martie sau Ziua Femeii, la târg se găsesc diferite idei de cadouri. De la mărțișoare, la cercei handmade unicat, broșe, dar și săpunuri naturale sau copăcei Feng-Shui. Un astfel de copăcel vine cu instrucțiuni în cutie și este disponibil pe trei variante, în funcție de direcția în care cineva vrea să își îmbunătățească viața. Prețul pentru un copăcel este de 25 de lei. În ceea ce privește săpunurile naturale, în funcție de dimensiune, un săpun costă între 10 lei și 100 de lei. Cu glicerina la bază și uleiuri esențiale în compoziție, săpunurile au diverse modele, fiind cadoul perfect.

Pofticioșii au ce lua de la târg

Atât în Centrul Regional de Afaceri, dar mai ales afară, sunt disponibile și produse de artizanat. Printre lucrurile inedite se numără opincile din piele, cu talpă de plastic și făcute din șorici în rest. Comercianții vând miere, inclusiv sortimentele de mană și miere din flori de zmeură, dar și polen. Afară, timișorenii pot cumpăra colaci secuiești, clătite, plăcinte ardelenești proaspete, delicii turcești, mezeluri, inclusiv un salam de mangalița sau brânzeturi. Gurmanzii pot consuma și produse făcute pe grătar, inclusiv păstrăv.

Salonul Industriei Ușoare este deschis până duminică inclusiv.