În viitor vor fi mai multe polițiste!

Săptămâna de acțiuni cu ocazia Zilei Poliției Române a presupus, ca în fiecare an, și o zi în care oricine dorește poate să viziteze sediul poliției cărășene. Elevii școlilor reșițene au împânzit curtea inspectoratului.

Elevi de toate vârstele au sosit astăzi, de Ziua Porților Deschise, la Inspectoratul de Poliție Județean din oraș pregătiți să încerce toată aparatura din dotarea instituției. Spre deosebire de alți ani, primăvara aceasta a adus o surpriză printre copii: un număr mare de fetițe au hotărât că doresc să devină oameni ai legii.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157642679475443″]

Am venit să vedem armele și mașinile și ce mai este pe aici. Mie mi-au plăcut cel mai mult mașinile și mi-ar plăcea să fiu polițistă când voi fi mare”, a declarat o fetiță. „Eu vreau să mă fac polițistă pentru că îmi plac armele și îmi place foarte mult să prind hoții și să îi bag în închisoare”, a precizat o altă elevă în clasa pregătitoare. Nu s-au lăsat mai prejos nici băieții, care au încercat armele, s-au „luptat” între ei și au răsfățat câinele polițist. Dacă pe unii mașinile cu girofar i-au impresionat cel mai tare, alți elevi au ascultat cu atenție sfaturile cu privire la regulile de circulație sau au aflat unde sunt ținuți infractorii.

Astăzi, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin am organizat activitatea denumită Ziua Porților Deschise. Face parte din calendarul activităților pentru Ziua Poliției Române. Am deschis publicului larg, în special copiilor, porțile noastre să cunoască instituția, să cunoască cu ce se preocupă polițiștii, activitățile în mare care sunt desfășurate și să vedem, poate îi atragem să intre în rândul nostru, al polițiștilor”, a declarat Viorel Avram, noul șef al IPJ CS.

banner 1000 x 100 hd