FOTO. Copiii, invitați să descopere lumea administrației prin programare. Nica: „Toată ziua asta facem, ne jucăm pe calculator”

ziua judetului timis 7

La Timișoara au început miercuri evenimentele dedicate Zilei Județului Timiș. Consiliul Județean Timiș și-a deschis porțile pentru copii, care au fost invitați să participe la un tur ghidat al sediului, însă și la ateliere de robotică și programare. 

De dimineață, copiii care au venit la Consiliul Județean Timiș au participat la un tur al Palatului Administrativ,

iar mai apoi au fost invitați să descopere lumea programării, în contextul procesului de digitalizare al administrației la care aspiră toate instituțiile publice.

Micuții au putut testa și un joc special făcut pentru Ziua Județului, de cei de la Logiscool, cu informații introductive despre lumea administrației. Copiii au avut de răspuns la întrebări precum suprafața totală a județului Timiș sau să aleagă care dintre clădirile ilustrate reprezintă Palatul Administrativ.

Mesajul de bun venit le-a fost dat copiilor de Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

„Sper că vă place aici la noi, vedeți că ne jucăm și pe calculator. Noi toată ziua asta facem, ne jucăm pe calculator, cu roboțeii, cu balonașe, asta se face la consiliul județean. Ce joc avem noi aici? Minecraft sau nu neapărat? (…) Cine joacă Minecraft acasă? Toată lumea! Eu vă doresc să petreceți aici câteva clipe frumoase, să vă placă, cu siguranță vă place că dacă e vorba de joacă… și mie îmi place. Și când creșteți mari să veniți să fiți angajați la consiliul județean. Eu asta vă doresc.”, le-a spus Alin Nica celor prezenți în sala multifuncțională a CJT.

ziua judetului timis 11

Copiilor le-ar plăcea să lucreze la consiliul județean, atunci când vor fi mari, dacă asta ar presupune și ceva… joacă.

„Mi-au plăcut foarte mult jocurile pe care le-am jucat, cel cu pompierul.”, a spus o fetiță în vârstă de 8 ani.

„Ar fi foarte fain să lucrez într-o zi aici. Pur și simplu mi se pare că e foarte fain.”, a admis Eduard. Iar un alt băiat s-a arătat entuziasmat de prezența Logiscool la eveniment: „Am venit la consiliul județean și nu mă așteptam să văd și Logiscool. Mi-ar plăcea să lucrez aici, să programez jocuri.”

Sărbătorită anual în 28 iulie, Ziua Județului Timiș va fi celebrată prin evenimente organizate până sâmbătă inclusiv.

„Copiii care au venit aici se pot acomoda cu ceea ce face CJT zi de zi și am încercat să facem alături de partenerii noștri de la o mică aplicație, un mic joc prin care să îi introducem în lumea administrației pe cei mici. Dar punctul culminant al manifestărilor noastre va fi ședința festivă a CJ de mâine și recepția oficială de mâine seară, dar și inaugurarea acelui film de prezentare a județului Timiș din punct de vedere turistic și al atracțiilor pe care acesta le are pentru vizitatori și în acest sens vom inaugura și trei trasee în județul Timiș – traseul pe Bega până la ecluză, o excursie cu catamaranul pe Lacul Surduc sau peripeții cicliste prin zone sălbatice din județul. Sunt trei propuneri de trasee turistice pe care dorim să le promovăm în perioada următoare mai ales că anul viitor Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii.”, a declarat Alin Nica.

La ședință festivă dedicată aniversării Zilei Județului Timiș care va avea loc joi sunt invitați să ia parte și foștii președinți ai instituției, alături de reprezentanții Instituției Prefectului, Primăriei Timișoara și ai Mitropoliei Banatului. Vor fi înmânate distincții unor personalități marcante ale județului, în semn de recunoaștere pentru contribuția adusă la viața științifică și culturală timișeană. În cadrul evenimentului, se vor derula scurte momente artistice.

CITEȘTE ȘI: Patru zile de celebrare pentru Timiș: porți deschise la CJT cu ateliere de robotică, trasee tematice, concerte acustice și spectacole de foc

1000 x 100 gif logiscool