FOTO: Colinde tradiţionale, într-un spectacol magic!

explo 1000x200

Mezinii Bocşei au demonstrat că merită să primească daruri de la Moş Crăciun. Într-un spectacol de zile mari, sute de elevi de la instituţiile de învăţământ din oraş au susţinut, cum au ştiut ei mai bine, un program de colinde, în pragul sărbătorilor de iarnă.

Scena Casei Orăşeneşti de Cultură din Bocşa a fost invadată de aproximativ 300 de prichindei de grădiniţă, elevi ai şcolilor gimnaziale şi ai liceului teoretic din oraş. Coordonaţi de cadrele didactice, copiii au recitat poezii, au cântat colinde, respectând astfel obiceiurile şi tradiţia românilor. Şcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit Bocşa, Grădiniţele cu Program Normal Nr.1, 5 şi 6, şcolile  gimnaziale Nr.1 şi 2, dar şi de la Liceul Teoretic „Tata Oancea” Bocşa au reuşit să transforme, cu blândeţea lor, o zi obişnuită într-una magică. Şi pentru că Sărbătoarea Crăciunului şi a Anului Nou reprezintă o mare bucurie pentru copii, organizatorii au pregătit pentru micuţi cadouri consistente. Pe lângă pungile pline cu dulciuri, sucuri şi fructe, pregătite de reprezentanţii Casei Orăşeneşti de Cultură, fiecare şcolar s-a ales şi cu un cadou venit tocmai de la o fundaţie din Elveţia, prin intermediul Fundaţiei „Triumful inimii” din Bocşa, cele din urmă pachete fiind împachetate şi împărţite pe sex şi vârste. Tradiţionalul spectacol de colinde a continuat cu prestaţia unui grup de măicuţe de la Mănăstirea „Sf.Ilie de la Izvor”, de la Vasiova, un grup de tineri de la Bisericile Ortodoxe din Vasiova şi Bocşa Montană, precum şi un grup de colindători de la Biserica Penticostală Bocşa.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157638863680205″]

Cele care s-au străduit ca atmosfera să fie una de sărbătoare au fost administraţia locală Bocşa şi conducerea Casei Orăşeneşti de Cultură. „Toţi elevii au adus publicului spectator o serie de colinde româneşti şi cântece de stea în pragul sărbătorilor de iarnă. Totul a ieşit nemaipomenit, iar cei mici s-au bucurat enorm. Ţin să mulţumesc Primăriei Oraşului Bocşa, Consiliului Local, colegilor mei de la Casa de Cultură şi, nu în ultimul rând, Fundaţiei „Triumful inimii” din oraş pentru toate acele minunate cadouri dăruite colindătorilor. Pe această cale, urez tuturor bocşenilor un sincer şi călduros La Mulţi Ani şi Sărbători fericite”, a declarat la finalul manifestării Dan Liuţ, directorul casei de cultură. Spectacolul a fost savurat cu mândrie de părinţii, bunicii şi fraţii copiilor, prezenţi la eveniment, sala răsunând neîncetat de aplauzele acestora.

banner 970 x 250