FOTO. Colibe improvizate, oameni fără adăpost și mizerie, în multe zone din Timișoara

coliba

Oamenii fără casă continuă să își improvizeze locuințe pe domeniul public din Timișoara. Chiar și în zonele foarte populate au apărut astfel de adăposturi, unde se adună și multă mizerie.

Polițiștii locali au luat orașul la pas, ghidați de sesizările oamenilor, și au dărâmat colibele celor fără adăpost. Zonele au fost curățate.

coliba 5

„S-a acționat în zonele Parcul Botanic – la rambleul de cale ferată, în spate la Shopping City din Calea Șagului, pe străzile Tudor Vladimirescu (Autogară), Luță Ioviță – lângă Parcul 3 August 1919, Calea Bogdăneștilor. În cadrul acțiunii au fost depistate un număr de șapte persoane, care au fost predate pentru luarea în evidență și acordarea de sprijin Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara. De asemenea, a fost solicitat ajutorul echipelor de salubrizare din cadrul Retim pentru a igieniza zonele respective și a demola colibele, urmând ca astfel de acțiuni să se desfășoare periodic pentru a descuraja ridicarea altor noi adăposturi improvizate”, a transmis Poliția Locală.

Oamenii fără adăpost din Timișoara au la dispoziție centre unde pot să își petreacă nopțile, unde să facă un duș și să primească ajutor pentru a se reintegra în societate. Din păcate, cei mai mulți refuză acest ajutor și preferă să locuiască pe străzi.

coliba 3

 

coliba 4

 

coliba 6