FOTO. Centura de sud a Timișoarei, la aproape 15%. Lucrările făcute de constructor

Lucrările la varianta de ocolire Timișoara Sud sunt gata în proporție de sub 15%, anunță DRDP Timișoara. Acestea au fost demarate la finalul lunii martie.  
„Antreprenorul Tirrena Scavi a executat, în ultimele săptămâni, mai multe tipuri de lucrări. Amintim aici umpluturi cu pământ și piatră spartă, dar și nivelare și compactare cu balast în zona localității Utvin. În zona localității Chișoda s-au făcut lucrări de stabilizare cu dorosol, iar la viitorul pasaj peste drumul existent spre Mănăstirea Șag s-au făcut lucrări de armare a culeelor și pilelor. În zona DN 59, unde va fi un nod rutier care prevede un pasaj VOTS peste drumul național spre Șag, se face o cercetare arheologică suplimentară. La alte poziții kilometrice, au continuat lucrările la podețe”, a transmis DRDP Timișoara.
Licitația pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire Timișoara Sud a fost lansată în aprilie 2017. Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire înainte de instaurarea stării de urgență, în 12 martie, iar predarea amplasamentului a avut loc în 25 martie. Șoseaua are o lungime de aproape 27 de km, iar lucrările sunt estimate să coste 57 de milioane de euro. Tirrena Scavi este antreprenor, iar durata de realizare a contractului este de 30 luni, din care 6 luni – proiectare și 24 luni execuție. Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 luni.
Foto: DRDP Timișoara
publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/