FOTO Cel mai mare festival de Fășang din țară, la Reșița! Aproape 500 de cărășeni s-au luptat în măști și costumații!

Seara de sâmbătă a fost dedicată Fășangului, manifestării germane cu tradiție în județ. La petrecere au participat aproape 500 de invitați care au bătut ringul de dans o noapte întreagă.

Fășangul cu numărul 23, organizat de Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin  împreună cu Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița, a avut loc pe data de 9 februarie în cea mai mare sală din oraș. Deși s-au strâns sute de invitați, alți 200 au dorit să participe însă nu au mai existat locuri disponibile. „Marele bal reșițean de Fășang 2013 a fost în țară cel mai mare din acest an, organizat de etnia germană din România. Aproape 500 de participanți au fost prezenți, alți cel puțin 200 ar mai fi dorit să fie acolo, dar o altă sală mai mare nu există în prezent în Reșița”, povestește cu entuziasm președintele FDG, Erwin Josef Țigla.

Distracția a atins cote maxime, iar întreaga sală a fost învăluită în dans, voie bună și bucurie cât cuprinde. „Sala a troznit din colțuri de atâția participanți veniți de aproape și de departe să sărbătorească împreună”, a mai adăugat Erwin Țigla.

Momentul culminant al petrecerii a fost parada de măști la care au participat atât copii cât și tineri și adulți. Premiile I au fost câștigate de personaje ca Albă ca Zăpada, îngerașul sau cowboy-ul, iar premiul II a mers la școlărița, rățușca sau cei trei bețivani.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632742705988″]

banner 1000 x 100 hd