FOTO. Căsătorii tradiționale la Reșița! Primăria asigură cadrul și ținutele

Cei care doresc să își unească destinele în centrul municipiului, dar într-un cadru rustic, sunt așteptați din acest weekend la Casa de Căsătorii cu o surpriză. Nu doar că parterul clădirii a fost amenajat tradițional, ci administrația locală pune la dispoziție și port popular pentru o atmosferă și imagini cu totul aparte.

De Dragobete, la Reșița s-a deschis o expoziție permanentă de port popular, la parterul Casei Municipale de Căsătorii. „Am ales acest moment pentru că tradițiile românești au nevoie de continuitate, iar pentru a avea un viitor frumos trebuie să nu uităm trecutul. Partenerii noștri în acest demers sunt inimoșii promotori ai dansului și portului popular – Ansamblul de dansuri «Bârzava» și îndrăgitul actor reșițean Dan Mirea”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.

Din acest weekend, toți iubitorii de port popular își pot achiziționa sau pot închiria contra cost costume populare din diverse zone culturale. Mai mult, cei care doresc să-și unească destinele „tradițional” pot utiliza recuzita, amenajată la parterul clădirii, pentru a imortaliza acest moment important din viața fiecărui cuplu.