FOTO. Când omul este principalul dușman al naturii… Amenajările făcute prin proiectul ECO Timiș au fost vandalizate

Protejarea naturii ar trebui să fie o prioritate pentru cetăţeni. Mediul în care trăim ne conferă o calitate a vieţii şi ar trebui să ne responsabilizeze să-l păstrăm curat. Nu este valabil şi în judeţul Timiş, unde mobilierul urban instalat prin proiectul Eco Timiş, în dreptul localităţii Şag, a fost pur şi simplu distrus de cetăţenii certaţi cu bunul-simţ.

Proiectul Eco Timiş a prevăzut montarea de mese, bănci, coşuri de de gunoi, indicatoare pentru traseele de biciclete. O parte dintre ele au fost distruse. Punerea lor la pământ nu datează de acum, au mai fost vandalizate de-a lungul timpului. Chiar în urmă cu câteva luni au fost reparate şi acum sunt din nou distruse. Imaginile sunt grăitoare.

„În acţiunea de verificare şi identificare a problemelor de mediu din zona malurilor Timişului, am descoperit că amenajările făcute prin proiectul ECO Timiş gestionat de Asociaţia pentru Dezvoltarea şi Promovarea Turismului în Timiş au fost distruse. Pentru orice persoană de bună credinţă este evident că a fost o acţiune premeditată. Oare de ce? Voi sesiza organele abilitate să ia măsurile ce se impun şi vom căuta să remediem problemele urgent”, a precizat Flavius Alin Roşu, primarul comunei Şag.

Edilul anunţă că va urma o acţiune de reparare a acestui mobilier urban prin Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare a Turismului Timiş.