[FOTO] Calificare! Rosso-nerii au eliminat Pandurii și vor să inaugureze noul „Ion Oblemenco”, OZN-ul din Craiova!

CSM Reșița s-a calificat în această după-amiază în faza a V-a a Cupei României la fotbal după ce a învins în Valea Domanului, la lovituri de departajare, echipa de ligă secundă Pandurii Târgu Jiu: 7-5 (1-1, 2-2 d.p.)!

Destul de apăsați după semieșecul din campionat, de la Sibiu, rosso-nerii au impresionat astăzi în fața unei echipe venită dintr-un eșalon superior, care cu doar câteva luni în urmă s-a despărțit de prima scenă a fotbalului românesc. Echipa lui Roco Sandu și Lucian Dobre a început foarte determinată, încrezătoare și după numai cinci minute de joc Velcotă a modificat tabela cu o lovitură de cap în urma unei lovituri de colț. Bucuria gazdelor nu a durat însă decât câteva secunde, oaspeții egalând imediat. CSM a mai ratat până la pauză câteva șanse uriașe, iar partea a doua a jocului a dominat-o autoritar. Fără însă să mai înscrie. S-a intrat în prelungiri. După doar trei minute, Szijj a luat o acțiune pe cont propriu, a pătruns execelnt în centrul careului, mingea a ajuns la Himcinschi, care a lovit sec pentru 2-1. Nici de data asta bucuria nu a ținut prea mult. Vreo cinci minute, mai exact, până la execuția de clasă a lui Dănăricu. Ceva în stil Adi Ilie. Beloescu putea evita loviturile de departajare, dar șutul acestuia a trecut puțin alături.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157685815687392″]

De la punctul cu var, primul a executat Liuba. Precis, pentru 3-2. Bujor a egalat, dar Breșneni a readus Reșița în avantaj cu o execuție frumoasă. Zimmermann s-a mișcat bine pe linia porții și Rus a greșit. A nimerit doar transversala. Suficient în condițiile în care Beloescu, Vaștag și Poiană au înscris unul după altul. CSM Reșița câștigă meritat și merge mai departe în Cupa României, dar cel mai mare motiv de bucurie e jocul echipei, mult peste ceea ce au arătat rosso-nerii până acum. Din păcate, nu toți rosso-nerii s-au putut bucura la finele meciului de astăzi. Revenit după o operație de menisc, Flavius Costescu a forțat prematur și s-a rupt din nou. Cel mai probabil, va suferi o nouă intervenție chirugicală.

„A fost un joc extraordinar de frumos, disputat, în care eu consider că am dominat, având o posesie mult mai bună decât echipa vizitatoare. A fost un joc pe care noi ne doream foarte mult să-l câștigăm. Trebuia să vină victoria, o victorie venită pe fondul unui joc bun. Băieții au jucat cu sufletul, au tras cât au putut! Cel mai mult după jocul de astăzi ar trebui să ne bucure atitudinea jucătorilor noștri”, a declarat secundul CSM-ului, Lucian Dobre.

Legat de numele viitorului adversar, ținând cont că în competiție intră și echipele din Liga I, rosso-nerii s-au pronunțat: Universitatea Craiova! Și asta pentru că oltenii intenționează să inaugureze noul stadion „Ion Oblemenco” la primul lor meci din Cupa României.