Două decisive în cinci zile! Roco Sandu și Lucian Dobre sunt pregătiți să renunțe!

CSM Reșița n-a impresionat în primele etape de campionat, a pierdut deja patru puncte într-o luptă pentru promovare care nu dă voie la prea mulți pași greșiți, dar atmosfera se poate schimba în numai cinci zile. Cu o calificare, astăzi, în faza următoare a Cupei României și cu o victorie categorică, sâmbătă, tot pe teren propriu, cu Național Sebiș, în Liga a III-a!

Remiza de la Sibiu, 2-2, cu AFC Hermannstadt 2, a adus pesimismul în Valea Domanului, mai ales că liderul Șirineasa are un parcurs perfect, iar satelitul Craiovei are și el deja patru puncte peste echipa antrenată de Roco Sandu și Lucian Dobre. Cei doi tehnicieni admit că, la cum arată clasamentul la ora asta, rosso-nerii au abia șansa a treia la promovare. Totodată însă sunt nerăbdători să joace meciurile directe cu Șirineasa și Craiova, meciuri care ori îi scot definitiv din lupta pentru promovare, ori o echilibrează și campionatul se joacă poate până în ultima rundă. Până atunci mai sunt câteva etape, dar oamenii de pe banca tehnică s-au grăbit să spună că s-au gândit să lase locul altcuiva. „Craiova văd că s-a împiedicat. Așteptăm să se împiedice și Șirineașa, deși se pare că au temele bine făcute. După meciul cu Sibiul ne gândeam să cedăm. Săptămâna aceasta va fi decisivă pentru toți”, a spus principalul Roco Sandu. Acesta a pus semieșecul de la Sibiu pe lipsa de concentrare în fața porții adverse și pe ghinion, amintind că elevii săi au lovit de trei ori barele porții adverse. „Important e să nu pierdem puncte acasă. Încercăm să jucăm și să nu mai punem presiune pe jucători. Meciul de Cupă cu Pandurii e foarte important, vrem să ne calificăm, să aducem o echipă de Liga I aici, să umplem stadionul. Va fi greu, dar acasă echipa noastră joacă bine, acasă suntem puternici!”, a mai spus antrenorul CSM-ului.

Secundul Lucian Dobre, omul cel mai optimist înaintea începerii campionatului, și-a mai pierdut și el din elan. „Echipa asta va promova odată! Cu noi sau cu alții! Sunt unele declarații care poate au făcut rău, dar încet, încet, echipa se exprimă bine. Nu prea avem ce le reproșa băieților după meciul de la Lugoj. Dacă joacă în felul acesta, imposibil să nu ne iasă. Am spus de la început că doar de noi ne e frică, imprecizia noastră a făcut să nu câștigăm. La Sibiu am făcut cel mai bun joc de până acum”, a afirmat Luci Dobre înaintea meciului de astăzi.

Alin Liuba, unul din jucătorii de bază ai echipei, e și el puțin demoralizat, dar a anunțat că nimeni din vestiar nu e resemnat, că toți sunt încrezători în șansele lor și că la final vor sărbători promovarea. „Mie îmi place să joc sub presiune, am hotărât să nu sărbătorim excesiv după nicio victorie, dar nici să nu facem o tragedie după vreun eșec. Am mai jucat și anii trecuți în Cupă. Cred că valorile se uniformizează, chiar dacă ei vin dintr-un eșalon superior. Eu cred că avem șanse bune să ne calificăm. Trebuie să avem atitudine și atunci avem șansele noastre”, a declarat fundașul reșițean.

Partida CSM Reșița – Pandurii Târgu Jiu, din faza a IV-a a Cupei României, se joacă astăzi, de la ora 14:30, pe stadionul “Mircea Chivu” din Valea Domanului.