FOTO. Beam Me Up, Digi! Timp util petrecut pe rețelele sociale

beam me up (1)

Asociația Proformare din Deva a organizat, în perioada 13-22 iulie, schimbul de tineri din cadrul proiectului „Beam Me Up, Digi!” în Milcoveni, Caraș-Severin. Un număr de 48 de tineri participanți din România, Bulgaria, Turcia, Spania, Lituania și Germania au petrecut împreună zece zile în care au învățat cum pot profita de timpul petrecut online pentru a aduce un beneficiu societății.

Prin acest proiect, Asociația Proformare și-a dorit să ajungă la cât mai mulți tineri pentru a le arăta cum pot folosi timpul petrecut pe rețelele sociale pentru a face ceva util societății. Obiectivul principal al proiectului a fost conștientizarea tinerilor cu privire la faptul că își pot folosi vocea prin intermediul internetului pentru a promova subiecte de interes.

beam me up (3)

Activitățile din cadrul schimbului de tineri au fost gândite în așa fel să îi încurajeze pe participanți să fie mai activi pe platformele online, să își facă vocea auzită și să fie o parte activă a societății. În acest sens, participanții au avut ocazia să dobândească noi cunoștințe despre drepturile omului în era digitală și despre efectele tehnologiei asupra societății. De asemenea, tinerii participanți au avut ocazia de a înțelege mai bine ce presupune cetățenia activă și cum poate fi aceasta promovată online, importanța activismului digital în rândul tinerilor, importanța libertății de exprimare, ce presupune discurs instigator la ură online, ce sunt știrile false și cum pot fi acestea identificare și combătute.

Ca rezultat final al schimbului de tineri, participanții au creat povești digitale scurte pentru a promova activismul online pe platformele digitale pe care activează.

Proiectul „Beam Me Up, Digi!” este finanțat prin programul Erasmus+.

beam me up (2)