La 24 ianuarie 1859, sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza a avut loc Unirea Moldovei cu Țara Românească. La Timișoara, zeci de persoane au urmărit, marți dimineață, ceremoniile organizate în fața Inspectoratului Județean de Poliție, acolo unde se află monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
În fața monumentului domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Timișoara a fost prezentat onorul, s-a salutat drapelul de luptă și s-a intonat imnul național.
După oficierea serviciului religios, rând pe rând au luat cuvântul autoritățile județului. Subprefectul Sorin Ionescu a citit mesajul prim-ministrului Nicolae Ciucă:
„Istoria ne dovedește că unirea aduce siguranță, conferă protecție și speranță pentru un viitor bun. Exemplul de viziune, solidaritate, curaj și mobilizarea generației care a realizat Unirea Principatelor ne însoțește astăzi pe drumul pe care dorim să îl urmeze România. Hai să dăm mână cu mână pentru prezentul și viitorul nostru european. La mulți ani, români! La mulți ani, România!”
Viceprimarul Cosmin Tabără a făcut apel la unitate, aducându-i în discuții pe românii plecați în străinătate.
„Ce se întâmplă astăzi este rezultatul a ceea ce au făcut înaintașii noștri. Ce trebuie să facem noi este să îi respectăm și să le continuăm drumul început cu atâta jertfă în urmă cu mai bine de 100 de ani. Să ne gândim la românii care sunt plecați peste granițe și avem milioane de oameni afară. Dacă sunt plecați acolo nu înseamnă că nu suntem uniți. Nu înseamnă că nu suntem același popor. Noi, ca reprezentanți ai administrației, ai politicului, avem obligația să facem tot ce depinde de noi pentru a putea reîntregi acest popor, pentru a readuce unitatea între români. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a spus Cosmin Tabără.
Zeci de timișoreni s-au adunat pe bulevardul Take Ionescu ca să vadă ceremoniile și defilarea detașamentului de onoare.
După discursuri, cei prezenți la manifestări au depus coroane, jerbe și buchete de flori la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza. Ceremonia s-a încheiat cu interpretarea instrumentală și cu voce a cântecului „Hora Unirii”.
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Fără o viziune morală și fără valori democrația moare, iar dezvoltarea unui județ este practic imposibilă. Mediul de faceri din Timiș, a făcut ca imposibilul să devină posibil. Într-o...
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Braconaj, uz ilegal de armă și distrugere de probe, anchetă în Timiș
UVT își dezvoltă infrastructura de cazare și sport cu bani din PNRR
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281