FOTO Avansează lucrările pe șantierul centurii de sud a Timișoarei: a început așternerea stratului de balast

Muncitorii lucrează de zor pe șantierul centurii de sud a Timișoarei. În această perioadă, pe lângă lucrările la podețe, poduri și pasaje, s-a intervenit și la terasamente, astfel că a început așternerea stratului de balast.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a venit cu noi vești de pe șantierul centurii de sud a orașului de pe Bega. Lucrările au avansat, astfel că s-a trecut la așternerea stratului de balast în zona localității Chișoda.

Pe lângă lucrările la podețe și viitoare poduri sau pasaje de pe traseul variantei de ocolire Timișoara Sud, echipele antreprenorului Tirrena Scavi au lucrat, în ultima săptămână, la terasamente. Astfel, a început așternerea stratului de formă cu balast, în zona localității Chișoda. Umpluturi cu pământ și stabilizare cu dorosol se execută în apropiere de DN 59, Timișoara-Șag, pe sectorul spre Utvin, dar și în zona localităților Chișoda și Ghiroda. În zona Moșnița Nouă-Moșnița Veche s-a lucrat la decopertarea terenului vegetal.”, a informat DRDP Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Centura de sud a Timișoarei va avea o lungime de aproape 27 de km, iar lucrările sunt estimate să coste 57 de milioane de euro. Tirrena Scavi este antreprenor, iar durata de realizare a contractului este de 30 luni, din care 6 luni – proiectare și 24 luni – execuție. Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 luni.