FOTO Avansează cercetările arheologice pe traseul de pe autostrada A1, la Sânandrei

s3

Cercetările arheologice pe traseul viitorului drum de legătură dintre autostrada A1 și DN 69 Timișoara – Arad, la Sânandrei, au avansat, iar în perioada imediat următoare vor începe lucrări pentru accesul pe șantier, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Se fac pași importanți în ceea ce privește proiectul viitoarei descărcări de pe autostrada A1, în localitatea Sânandrei, aflată lângă Timișoara. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că au avansat cercetările arheologice pe traseul viitorului drum de legătură dintre autostrada A1 și DN 69 Timișoara – Arad.

De asemenea, în scurt timp se va începe realizarea de drumuri tehnologice pentru accesul pe șantier și platforme pentru structuri.

În total, sunt nouă situri arheologice stabilite pentru a fi cercetate și descărcate de sarcină arheologică. Momentan, a fost închis un sit arheologic și sunt în curs de cercetare alte cinci situri. Lucrările de cercetare în vederea descărcării de sarcină arheologică sunt realizate de Muzeul Județean Satu Mare”, a informat DRDP Timișoara.

Antreprenorul lucrării este firma Todini Costruzioni Generali S.p.A. Traseul noului drumului de legătură începe cu circa 300 de metri înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și se dezvoltă pe direcția nord-est, spre autostrada A1. Traseul va avea o lungime de circa 10 kilometri.

s2

s1