FOTO. Au mai rămas câteva luni din cei 10 de ani de când se lucrează la noul corp al spitalului de copii din Timișoara

cl1

După aproape zece ani, clădirea nouă a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara este aproape finalizată. Viceprimarul Ruben Lațcău a fost în vizită pe acest șantier și anunță că lucrările vor fi terminate în cel mult cinci luni. Apoi este nevoie de dotarea clădirii pentru a putea fi funcțională.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, anunță că lucrările la noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an.

După aproape 10 ani, clădirea nouă Spitalului Louis Țurcanu se apropie de finalizare. Am contractat ultima bucată de lucrări la corpul B. Termenul de finalizare este de 5 luni și constructorul ne-a asigurat că se va încadra în termen, astfel încât să avem timp pentru remedieri la recepționarea investiției. Facem aceste lucrări suplimentare pentru a ne asigura că noua clădire se va conforma legislației actuale pentru avizarea ISU, dar și pentru modificările cerute între timp de către managementul spitalului, care să reflecte modul în care lucrează ei acum”, a declarat Ruben Lațcău.

Contractul încheiat cu Sulfatim SRL, firma care a realizat lucrările de până acum, are o valoarea de 5,9 milioane de lei (fără TVA).

Deși lucrările vor fi finalizate în acest an, clădirea nu va putea fi deschisă pentru micii pacienți. Asta pentru că este nevoie de dotarea ei cu echipamente medicale.

Extinderea corpului B al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara a început în 2014, structura este realizată, iar clădirea este prevăzută cu sisteme smart de iluminare și încălzire. În această clădire nouă vor funcționa U.P.U (Unitate de Primire Urgenţe), o policlinică, laboratoarele de analize și secţiile de Radiologie, chirurgie, ATI, prematuri. În noul corp vor fi amenajate spații pentru mame, astfel încât acestea să poată rămâne, în condiții de confort, alături de copiii lor aflați în tratament.

cl6

publicitate ziar expresb 1000x100

cl5

cl4

cl3

cl2