FOTO. Au început reparațiile la hala de flori din Piața 700. Florarii s-au mutat în altă zonă

Muncitorii au început reparațiile la hala de flori din Piața 700, afectată de incendiul care a izbucnit în luna februarie. Reprezentanții SC Piețe SA vor să finalizeze lucrările până în 3 august, de Ziua Timișoarei.

Lucrările de reparații constau în înlocuirea copertinei afectată în incendiu, tencuieli și zugrăveli, au fost înlocuite geamurile termopan și a fost refăcută instalația electrică.

„Florarii s-au mutat la sectorul de legume-fructe. O să finalizăm, sperăm noi, la începutul lunii august, ne-am dori de Ziua Timișoarei să inaugurăm. Cu tot ce s-a reparat, termopane, instalație electrică și reparații interioare, tencuieli, zugrăveli, schimbarea copertinei, vom ajunge la o sumă care nu va depăși 100.000 euro. O să generăm și spații noi de închiriat, vom reamenaja la nivel de spații comerciale. Vor exista și magazine, vom genera și alte spații noi.  Lucrările sunt finanțate din banii societății.”, a declarat Liviu Cocean, directorul SC Piețe SA.

Sectorul dedicat florarilor din Piața 700 a fost distrus de incendiul care a avut loc la mijlocul lunii februarie, din cauza unui cablu electric defect. Nu au fost victime, însă s-au produs pagube însemnate. În urma acestui eveniment, primarul Dominic Fritz i-a cerut demisia directorului societății de Piețe, Ionuț Nasleu. Câteva zile mai târziu, Nasleu a și fost demis din fruntea societății.

CITEȘTE ȘI: Copertina Pieței 700, distrusă în incendiu acum mai bine de trei luni, urmează să fie înlocuită. Planurile administrației cu piața