FOTO. Au colorat fapte bune: 30 de case din Racovița au fost zugrăvite de voluntari în doar trei zile

Cuib de vise 1000x100

30 de fațade zugrăvite, 320 de voluntari și aproximativ 6.000 de ore de muncă în numai trei zile. Este bilanțul evenimentului Color the Village (Colorează Satul), organizat de Asociația Acasă în Banat la Racovița, județul Timiș.

La cel mai mare eveniment caritabil de salvare a satului bănățean au participat voluntari din toate colțurile țării. Scopul lor a fost să dea o mână de ajutor proprietarilor care nu au posibilitatea să își conserve bijuteriile arhitecturale.

 „Aceste clădiri merită conservate și puse în valoare, iar prin acțiunea noastră ne dorim să dăm un exemplu pozitiv, ca proprietarii de case vechi din tot Banatul să își păstreze aceste fațade frumos decorate. A fost o bucurie să îi vedem pe voluntari cum se implică, cum prind drag de aceste case, de familii, cum se bucură de rezultatul final. Toate astea ne dau puterea să continuăm și să ne gândim deja la ediția de anul viitor”, a spus Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

În centrul satului, voluntarii au realizat o pictură murală care preia elemente din arhitectura tradițională a satului.

„Cea mai mare provocare a fost faptul că la Racovița majoritatea caselor sunt de mari dimensiuni, cu două fațade la stradă, bogat decorate cu motive florale. Ultima casă inclusă în program a fost începută sâmbătă după-amiaza și terminată târziu seara, la lumina farurilor”, spun cei din asociație.

Proiect al asociației Acasă în Banat, Color the Village este la cea de-a doua ediție. Anul trecut, 30 de case au fost renovate în trei zile la Eftimie Murgu, în Caraș Severin. Anul trecut, membrii asociației au ales un sat cu potențial turistic. Anul acesta, au ales Racovița pentru că aici încă se mai păstrează o arhitectură specifică Banatului, baroc rural, cu decoruri bogate și atent pictate.

publicitate si promovare in ziar

Color the Village este sprijinit de Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura, fiind unul dintre proiectele participante la cursa caritabilă „Timotion VI – alergăm separat, facem bine împreună”.publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/