FOTO: Artiştii de muzică populară au dat startul Rugii de la Oraviţa!

po 1000x100px (3)

Localnicii din Oraviţa se bucură în acest sfârşit de săptămână de un manifest de anvergură. Primăria şi Consiliul Local le-au pregătit cetăţenilor spectacole extraordinare, cu artişti de renume din ţară, cu ocazia serbărilor oraşului.

Marea petrecere de Sfântul Ilie a început ieri pentru orăviţeni, pe platoul din faţa gării din oraş. După scurte alocuţiuni susţinute de oficialităţi, ziua a fost dedicată iubitorilor de folclor, pe scenă urcând interpreţi şi ansambluri folclorice talentate din judeţ şi din ţară. Au încântat publicul cu piesele lor solişti de marcă precum Andreea Voica, Petrică Miulescu Irimică, Irina Loghin, Dumitru Stoicănescu,  Nicoleta Sîrbu, Carmen Biruescu, Titian Puichiţă, Ana Pârvulescu-Cega, Luminiţa Jucu. Atmosfera a fost întreţinută şi de minunatele dansuri populare româneşti susţinute de ansamblurile: ,,Semenicul” şi ,,Hora Caraşului”. De pe scenă nu a lipsit nici Orchestra Casei de Cultură ,,Mihai Eminescu” din Oraviţa, condusă de maestrul Sorin Chişărău.

Mult aşteptata acţiune a oraşului a adunat sute de cetăţeni, care, pe lângă muzică, au avut parte şi de o serie de degustări bănăţene specifice unui asemenea eveniment, dar şi de nelipsitele tiribombe, maşini, carusele sau ringhişpiluri. Ca în fiecare an, comercianţii şi-au pregătit tarabele cu mici, bere, grătare, frigărui, vată pe băţ, porumb fiert, colac secuiesc sau clătite, acestea având un mare succes.

banner 1000 x 100 hd

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157634716252462″]

În această seară, pe lângă specialităţi şi jucării, sonorizarea va fi asigurată de Mandinga şi Trupa Est.

03 britannia 1000 x 100 gif