FOTO. Alertă în localitatea Sânandrei, după ce roata unui TIR încărcat cu azotat de amoniu a explodat

Traficul rutier a fost restricționat pentru aproape 2 ore în zona localității timișene Sânandrei, după ce inițial a fost raportat faptul că un incendiu ar fi izbucnit în cabina unui autotren care era încărcat cu azotat de amoniu. Din ultimele relatări ale pompierilor, o roată a autotrenului ar fi făcut explozie și a luat foc. Traficul se desfășoară în condiții normale în prezent. 

Circulația a fost închisă pe DN 69 ce leagă Timișoara de Arad, iar conform primei informări a DRDP, remorca autotrenului luase foc. Din informările ulterioare ale IPJ și ISU Timiș, s-a constat faptul că roata din spate de pe partea dreaptă a suferit o explozie urmată de incendiu, care a fost stopat, iar zona securizată. Încărcătura nu a fost afectată.

„Am fost solicitați la un incendiu de autotren încărcat cu 24 tone îngrășăminte chimice pe bază de azotat de amoniu, pe DN 69, în comuna Sânandrei. La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și 12 pompieri. Incendiul s-a manifestat la o roată de pe puntea spate a remorcii autotrenului. Urmează a se stabili cauza care a dus la producerea incendiului”, se arată în informațiile transmise de ISU Banat.