FOTO/VIDEO: Alertă de zâmbete molipsitoare la Centrul Primăvara! Micuții au intrat pentru o zi în pielea pompierilor!

Ziua de ieri a răsunat de sirenele pompierilor la Centrul de Educație Incluzivă din Reșița, și nu pentru a interveni la o tragedie, ci pentru a le da micuților ocazia să înțeleagă ce anume presupune munca de pompier. Mai mult, copiii au pus și ei mâna pe furtunuri, iar apa și zâmbetele au fost punctele forte ale zilei.

Un număr de 50 de micuți care învață zi de zi la centru au fost „evacuați” din clădire într-un exercițiu pus în scenă de cadrele de la Detașamentul de Pompieri din municipiu. Spectacolul educativ a fost și mai realist după ce o „victimă” a fost scoasă pe targă din interiorul centrului.

Sub stricta supraveghere a părinților și a cadrelor didactice, micuții au năvălit peste vizitatorii din cadrul ISU Semenic, pentru a învăța și practic, nu doar teoretic ceea ce presupune munca de pompier.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157648105058699″]

Acela a fost și momentul în care a început distracția, și asta pentru că fiecare a avut ocazia să mânuiască furtunurile, echipați cum se cuvine, ca niște pompieri profesioniști. Angajații ISU Semenic nu au scăpat nici de valurile de fotografii, și asta pentru că fiecare micuț a dorit să imortalizeze momentul în care a avut ocazia să înțeleagă pericolele generate de un incendiu, dar a avut și posibilitatea să intre pentru câteva clipe în pielea unui salvator.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157648510915771″]

„Un număr de 50 de copii, împreună cu părinții și aproximativ 35 de cadre didactice au luat parte la exercițiu. Fiecare clasă a fost evacuată, iar unul dintre micuți a fost folosit drept „victimă”. Atracția principală au fost fotografiile cu pompierii și mașinile de pompieri. Cei mici s-au bucurat foarte tare, dar cel mai important este faptul că au avut de învățat o serie de lucruri extrem de importante. Unul dintre pompierii prezenți le-a vorbit chiar despre riscurile în fața unui incendiu, dar și despre modalitatea de prevenire a unor astfel de tragedii”, a explicat Ciprian Cuciureanu, unul dintre cadrele didactice care se ocupă de educația micuților de la Centrului Primăvara.

YouTube video