FOTO. Aladdin, ștrengarul din Orientul Mijlociu, pe scena Casei de Cultură Moldova Nouă

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Instituția culturală de la malul Dunării a devenit neîncăpătoare la începutul acestei săptămâni, micuții așteptând cu sufletul la gură apariția pe scenă a actorilor Teatrului de Vest Reșița, actori care promiteau o călătorie inedită în lumea magică și plină de mister a Orientului Mijlociu.

Încă din primele momente, spectacolul muzical „Aladdin”, o adaptare a lui Traian Savinescu după celebrele povestiri din Orientul Mijlociu și sudul Asiei, cunoscute ca „1001 de nopți”, a captat interesul publicului privitor, atât cei mici, cât și cei mari dorindu-și să afle cât mai multe despre obstacolele prin care trebuia să treacă eroul principal în drumul său spre desăvârșire.

Expozițiunea îl prezintă pe Aladdin, o pușlama descurcăreață pe străzile Agrabahului, dar care, totodată, este deținătorul unei inimi de aur și al unui aer fermecător, calități pentru care maleficul vrăjitor Jafar, însetat de putere absolută, îl alege pentru a intra în Peștera Minunilor cu scopul de a-i procura lampa fermecată – elementul cu ajutorul căruia acesta din urmă și-ar putea aduce toată lumea la picioare.

Intuind intențiile deloc sănătoase ale vrăjitorului, eroul principal îl păcălește pe Jafar înlocuind lampa originală cu un fake. Îndrăgostit peste măsură de prințesa Jasmine și dorindu-și un trai mai bun pentru cei apropiați, acesta îi cere duhului din lampă să îi ofere toate cele necesare pentru a deveni un prinț demn de mâna alesei inimii. Zis și făcut. Cu straie noi, cu un palat impozant, viața tinerilor îndrăgostiți pare lipsită de evenimentele surpriză. Totul însă până când, dintr-o neglijență, lampa fermecată ajunge în posesia forțelor răului, Jafar cerându-i duhului să-l lase pe Aladdin la sapă de lemn.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Fără prințesă, fără palat și alte bogății, protagonistul își dă seama că a greșit, moment în care invocă divinitatea să-i vină în ajutor. Pentru că și-a învățat lecția cu privire la foloasele materiale obținute facil, credința îl ajută pe Aladdin să restaureze pacea și bucuria căminului său ca dovadă a triumfului binelui în fața forțelor malefice.

Referitor la actorii prezenți pe scena de la Moldova Nouă, dar mai ales cu privire la feedbackul primit de aceștia din partea publicului, actorul Florin Ruicu, membru al Teatrului de Vest Reșița, a explicat pentru expressdebanat.ro: „Copiii au fost mai mult decât entuziasmați. Atât de entuziasmați încât, la un moment dat, nu ne mai auzeam cu tot cu lavaliere. Nu știu cât de bine au înțeles ei povestea, dar cu siguranță au fost fascinați și bănuiesc că le-am lăsat o impresie bună”.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/