FOTO. Ai parcat pe pietonală, rămâi fără mașină! De când încep polițiștii timișoreni să dispună ridicarea autoturismelor

savoya1
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Parcarea pe spații verzi, pe treceri de pietoni, în stațiile STPT sau pe străzile pietonale va deveni o amintire în Timișoara. Din 2 august, polițiștii locali pot dispune ridicarea mașinilor care staționează ilegal.

Cele mai multe amenzi sunt date și acum pe aleile pietonale din centrul vechi. În ultimele 2 luni, aproape 580 de șoferi au fost sancționați.

„O stradă pe care s-au primit numeroase sesizări și s-a constatat că sunt staționate frecvent autoturisme, ai căror conducători auto vin în special la instanțe, și care nu numai că pun în pericol circulația pietonală, dar obstrucționează și eventuala intervenție a ambulanțelor sau autovehiculelor de pompieri în caz de urgențe este Eugeniu de Savoya. Pe această stradă, polițiștii locali au aplicat  în ultimele două luni, un număr de 130 colante care au fost în parte sau urmează să fie transformate în sancțiuni”, a transmis Poliția Locală.

Însă, din 2 august, cei care își lasă mașinile în locuri destinate pietonilor sau pe spații verzi, vor rămâne fără ele.

„Astfel, având în vedere că  autoritățile locale se confruntă cu probleme cum este cea a parcării pe spațiile verzi, parcuri și zone pietonale, neexistând posibilitatea legală de ridicare a acestora, întrucât  conform prevederilor OUG nr. 195/2002 măsura tehnică administrativă a ridicării se dispune doar asupra vehiculelor staționate doar pe partea carosabilă,  prin Legea nr. 273/2020 pentru modificarea și completarea OG 21/2002 privind gospodărirea localităților urbane și rurale, s-a acordat competență poliției locale de a dispune măsura tehnică-administrativă a ridicării vehiculelor dacă un vehicul staţionează pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public”, mai explică polițiștii.

Amenzile nu sunt deloc mici. Persoanele fizice riscă sancțiuni de 500 – 1.000 de lei, iar cele juridice între 1.000 și 2.000 de lei. La care se adaugă și taxa pentru recuperarea mașinilor, 500 de lei.

promovare banner maxagro Muzeul TM

savoya1

savoya4

savoya5

 

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/