FOTO A început distribuirea materialelor electorale pentru ziua alegerilor. Ce a îngreunat procesul?

S-au format cozi, astăzi, în curtea Liceului Agricol din Timișoara, acolo unde președinții secțiilor de votare din județ au venit să ridice materialele pentru ziua alegerilor. Procesul de preluare a buletinelor de vot și a ștampilelor electorale a durat mai mult decât în anii precedenți din cauză că fiecărei circumscripții i s-au predat și produsele sanitare cu care secțiile trebuie să fie dotate duminică. 

Distribuirea materialelor electorale a început astăzi la sala de sport a Liceului Agricol din Timișoara. Fiecare localitate din județ și-a trimis primarul sau viceprimarul, președintele sau locțiitorul de circumscripție și un angajat al primăriei să preia buletinele de vot și ștampilele electorale. Totul se face sub pază.

 

Sunt programate să ridice materialele electorale câte 22 de localități la aproximativ 3 ore.

”Astăzi a început distribuirea buletinelor de vot și a materialelor necesare pentru ziua votului către birourile electorale de circumscripție din județ. Se face un grafic de distribuire, se începe cu circumscripțiile care au mai multe secții de votare, adică cu Lugojul și orașele, apoi sunt programate localitățile care sunt mai îndepărtate și apoi localitățile mai apropiate de Timișoara”, a declarat, astăzi, prefectul de Timiș Liliana Oneț.

Aproximativ 3 milioane de buletine de vot s-au tipărit pentru alegerile locale din Timiș și care trebuie să ajungă la circumscripțiile electorale până mâine după-amiază.

”Se ține cont de volumul de materiale pe care trebuie să îl transporte, având în vedere că în acest an volumul de materiale este mult mai mare, pentru că, pe lângă cele 4 tipuri de buletine de vot se distribuie și aceste materiale de protecție, respectiv măști, mănuși, dezinfectanți pentru suprafețe, dezinfectanți de mâini”, a mai spus Oneț.

Materialele de protecție au fost achiziționate de Ministerul Sănătății și au fost trimise direcțiilor de sănătate publică din județe, direcții care le-au pus la dispoziția prefecturilor, ca să poată fi distribuite odată cu buletinele de vot.

În Timiș sunt organizate 601 secții de votare, dintre care 207 sunt în Timișoara. La urne sunt așteptați, duminică, 628.463 de timișeni cu drept de vot, dintre care 274.310 de alegători sunt în Timișoara.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/