FOTO. 44.000 de elevi s-au reîntors în bănci în Caraș-Severin. Vezi mesajul inspectorului general!

Aglomerație mare în această dimineață în toate localitățile județului, odată cu reînceperea noului an școlar. Oficial, deschiderea a fost programată pentru ora 9.00 în toate cele 132 de unități de învățământ din județ.

Punctual însă, festivitățile de debut au avut loc și la ora 10.00. Este cazul Școlii Generale Nr. 7 din Reșița. Cu mic, cu mare, elevi de clasa pregătitoare și viitori absolvenți ai clasei a VIII-a s-au adunat în curtea instituției de învățământ pentru a asculta gândurile bune transmise de profesori și conducerea școlii. Nelipsite au fost tradiționala slujbă religioasă și cuvântul patriarhului. „Dotați” cu buchete de flori extrem de frumoase pentru cadrele didactice și bucuroși de momentul revederii cu colegii după o pauză binemeritată de trei luni, copiii s-au reîntors în bănci.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157658540499516″]

Inspectorul școlar general, Nicolae Grindeanu, spune că toate instituțiile de învățământ sunt pregătite să funcționeze la cote maxime. „Peste 90 la sută dintre școli au autorizație de funcționare. Punctual, probleme sunt în mediul rural, acolo unde nu există canalizare și alimentare cu apă. Nici la capitolul cadre didactice lucrurile nu sunt grave. Aproximativ 50 de posturi sunt neocupate, dar în această săptămână sperăm ca lucrurile să reintre la normal. În cazul în care nu vom găsi nici dascăli necalificați pentru a acoperi deficitul, atunci vom proceda la plata cu ora a celor care predau deja în școlile respective”, a declarat Nicolae Grindeanu pentru www.expressdebanat.ro.

În ce privește manualele, acestea au ajuns deja în școli. Cel puțin, acesta este mesajul transmis de ISJ Caraș-Severin.

Peste 20 de directori schimbați!

Întrucât directorii aflați de funcție nu au susținut concursurile pentru ocuparea posturilor, numirea sau schimbarea acestora este încă la mâna clasei politice. Astfel că, peste vară, 23 de directori sau directori adjuncți au fost înlocuiți în sezonul estival. „Opt și-au dat demisia, patru s-au pensionat, iar 11 șefi de instituții au fost destituiți pentru rezultatele slabe obținute la bacalaureat sau la testele naționale”, a precizat inspectorul general, Nicolae Grindeanu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157658609291681″]

În Caraș-Severin studiază 44.000 de elevi în 132 de instituții de învățământ cu personalitate juridică. Pe toată raza județului sunt 401 corpuri de clădire în care se derulează proces instructiv-educativ.

„Le doresc tuturor elevilor să obțină rezultate cât mai bune la învățătură, să aibă o atitudine pozitivă față de școală, iar cadrelor didactice să le reamintesc faptul că atitudinea lor din fața clasei se reflectă în rezultatele obținute. Sunt sigur că rezultatele pe care le vom obține în noul an școlar vor fi mai bune decât în trecut. Anul 2015 a demonstrat că există un potențial nevalorificat”, a concluzionat Nicolae Grindeanu pentru Express de Banat.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/