FOTO 260.000 de flori în modele cu tematică inspirată de portul popular românesc, plantate în centrul Timișoarei de Horticultura

plantare covor verde piata victoriei timisoara horticultura (7)

Centrul Timișoarei este înfrumusețat de către societatea Horticultura. În această perioadă, sunt plantate aproximativ 260.000 de flori în modele cu tematică inspirată de portul popular românesc.

Va fi o feerie de culori în centrul Timișoarei. Horticultura, societatea Primăriei Timișoara care are în întreținere spațiile verzi din zona centrală, lucrează intens în această perioadă la schimbarea covorului floral. Operațiunea este una de amploare, urmând să fie plantate de către angajații Horticultura aproximativ 260.000 de flori în modele cu tematică inspirată de portul popular românesc.

plantare covor verde piata victoriei timisoara horticultura (6)

Prima zonă care a intrat în vizorul societății Horticultura este Piața Victoriei. Înarmați cu șabloane, picheți, sfoară și ruletă, angajații muncesc pentru a schimba covorul floral. Au început cu selectarea plantelor și definirea modelelor geometrice, au pregătit terenul, au trasat, au marcat și s-au apucat de plantat. Cu mare grijă și cu ruleta la fiecare pas pentru a se asigura că se respectă întocmai modelele stabilite.

Anul acesta a marcat o schimbare semnificativă în compoziția covorului floral din Piața Victoriei, în sensul extinderii suprafeței plantate cu 10% plante anuale și a personalizării modelului, pentru a marca anul capitalei culturale. Astfel covorul prezintă elemente specifice portului popular românesc, care sperăm să fie admirate și de turiștii români și străini prezenți în număr mare anul acesta în Piața Victoriei”, a declarat Dan Rusu, directorul Horticultura.

plantare covor verde piata victoriei timisoara horticultura (5)

1000x200 dacus 02

Potrivit reprezentanților societății, se plantează peste 100.000 de flori doar în Piața Victoriei, urmând ca alte 160.000 de exemplare să fie plantate în alte zone centrale ale orașului, precum Parcul Botanic, Parcul Rozelor, scuar Gheorghe Doja sau scuar Eftimie Murgu.

Pe covorul floral din Piața Victoriei, și nu numai, vor putea fi admirate frumoase specimene de ageratum, begonia, petunia, salvie sau tagetes.

plantare covor verde piata victoriei timisoara horticultura (4)

plantare covor verde piata victoriei timisoara horticultura (2)

plantare covor verde piata victoriei timisoara horticultura (3)

publicitate si promovare online banner maxagro