FOTO. 13 arbori mari de pe malul Begăi, mutați de Horticultura

pomi4

Șantierul pentru reabilitarea pasarelei Gelu peste râul Bega începe în scurt timp. În aceste condiții, 13 arbori mari au fost mutați de către echipele Horticultura, pentru a nu fi afectați de lucrări.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, anunță că în scurt timp va începe șantierul pentru reabilitarea pasarelei Gelu peste râul Bega. Așadar, în această săptămână, echipele Horticultura s-au mobilizat cu scopul de a muta 13 arbori mari de lângă pasarelă.

Dacă arborii ar rămâne aici, ar fi grav afectați. Echipele Horticultura Timișoara au relocat deja o parte din ei, în apropiere, tot pe malul canalului Bega. Nu e o procedură ușoară, dar specialiștii de la Horticultura se vor îngriji ca acești copaci să se acomodeze în noile amplasamente. Fiecare copac este prețios pentru Timișoara verde”, a afirmat Dominic Fritz.

Podul pietonal a fost construit acum mai bine de 70 de ani, în 1949, are o lungime de 46 de metri şi o lăţime de 2,20 metri și este într-o stare avansată de degradare, fiind afectată inclusiv structura sa de rezistență.

Potrivit Primăriei Timișoara, în urma reabilitării, podul va avea zonă pietonală, piste de biciclete şi zonă verde. De asemenea, va fi iluminat arhitectural și va avea parapete de protecție.

celtic transilvania 1000x100px

Durata de execuție a lucrărilor va fi de șase luni, iar valoarea estimată a investiției se ridică la peste 2,5 milioane de euro, cu TVA inclus.

pomi3

pomi2

pomi1