Fotbalul, cel mai violent sport din județ?!

Sportul din Caraș-Severin este unul liniștit, cu excepția fotbalului, unde atât jucătorii, cât și suporterii au creat anumite probleme la meciuri. Per total, nu au existat cazuri de violență deosebită în județ în 2013.

În urma ședinței Comisiei Antirasism și Combaterea Violenței în Sport pentru a evalua cât de încinse au fost spiritele printre sportivi pe parcursul acestui an s-a constatat că singurul sport cărășean în care au apărut incidente cu violență a fost fotbalul. „Violența s-a consumat pe terenul de fotbal, dar vorbim despre o violență verbală sau doar câteva îmbrânceli, fără situații deosebite. Am avut o colaborare bună cu Jandarmeria, care a dat curs solicitării noastre la un nivel deosebit. Am avut și acțiuni cu caracter preventiv”, a precizat Florin Știube, din partea Comisiei Antirasism și Combaterea Violenței în Sport.

sedinta comisie violenta in sport florin stiube

1000x100 casa brutarului

De altfel, din cele aproape 1000 de meciuri disputate pe parcursul acestui an, doar un număr de șase cluburi sportive cărășene au fost sancționate de către comisie, acolo întâlnindu-se cele mai grave probleme: dispute pe teren între fotbaliști sau între jucători și arbitri. „Au existat câteva cazuri izolate, legate în special de organizarea precară privind măsurile de ordine, în care cluburile au fost sancționate de către Comisia de Disciplină pentru deficiențe organizatorice. Astfel, cluburile CS FC Caransebeș, Vulturii Obreja, AS Hidrocon Marga, AS Viitorul Târnova, Era Club Caransebeș și AS Voința Șoșdea, în turul actualului campionat, au fost sancționate cu avertismente și amenzi”, a mai adăugat Florin Știube. În majoritatea cazurilor, problema a fost înverșunarea unui jucător împotriva arbitrului pentru faptul că a primit cartonaș roșu sau fault intenționat între fotbaliști.

În mare, nu au fost probleme mari din punctul de vedere al violenței pe teren. Un ajutor important este cel oferit de Poliție, în special în mediul rural, datorită posturilor reînființate, și al Jandarmeriei în mediul urban”, a fost concluzia subprefectului Anton Paulescu.