Fotbal feminin: Politehnica Timișoara, transfer de dincolo de ocean

tristan corneil
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Echipa feminină de fotbal Politehnica Timișoara, liderul Ligii I, s-a întărit în chiar ultima zi a perioadei de achiziții. Poli Timișoara și-a asigurat serviciile jucătoarei Tristan Corneil, canadiancă în vârstă de 29 de ani.

„Tristan Corneil evoluează pe postul de fundaș central, dar și pe cel de fundaș stânga”, susține gruparea bănățeană. Tristan Corneil și-a început cariera la University of Fraser Valley din Canada.

După un sezon petrecut la Calgary Foothills din United Women’s Soccer ea a făcut pasul către Europa. A petrecut două sezoane în Suedia, la Telge United și IFK Kalmar, după care a jucat din 2020 la FC Gintra Universitetas, alături de care a participat două sezoane la rând în UEFA Women’s Champions League.

În 2022 a jucat la Vorskla Poltava, în Ucraina, participantă și ea în Liga Campionilor, echipă de la care a plecat din cauza războiului.

untitled design set 970x90 px

„Din momentul în care am ajuns la Timișoara, la Poli, toată echipa, stafful, dar și cei din conducere m-au făcut să mă simt binevenită și inclusă. Sunt încântată de această nouă provocare și voi face tot ce pot să ajut echipa să câștige meciuri și, în final, campionatul. Aștept cu nerăbdare să petrec mai mult timp cu fetele, să le cunosc mai bine, dar și să explorez acest oraș care, din ce am văzut până acum, mi se pare frumos”, a declarat Tristan Corneil, conform site-ului echipei bănățene.

Politehnica Timișoara e prima în Liga 1, cu maximum de puncte după sezonul regulat și prima etapă din play-off.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/